15 Bin Kişi İstihdam Edilecek

15 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Kamuajans.com - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kütahya Altıntaş Zafer OSB ve Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'lerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemde Kütahya ve Çanakkale'de kurulan organize sanayi bölgelerinin (OSB) yaklaşık 15 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını bildirdi.

Kamuajans.com - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde yaklaşık 5 milyon 650 bin metrekare alana karma OSB kurulduğunu belirten Özlü, bölgenin kentin ekonomisini önemli ölçüde canlandıracağını söyledi. Altıntaş Zafer OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi veren Özlü, "Kütahya Altıntaş Zafer OSB, yüzde 34 katılım payı ve 5 üye ile Kütahya İl Özel İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Altıntaş Belediyesi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan oluşuyor." dedi.

Özlü, Altıntaş Zafer OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle gelecek süreçte Kütahya'da yaklaşık 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını kaydetti.

Bakanlık olarak her bölgeye ve şehre, ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için büyük gayret gösterdiklerinin altını çizen Özlü, bu konuda detaylı ve titiz çalışma sürecinin ardından karar verdiklerini ve harekete geçtiklerini söyledi.

Özlü, bu kapsamda yürütülen faaliyetler sonunda Çanakkale'nin Ezine ilçesine yaklaşık 1 milyon 360 bin metrekare alana Ezine Gıda İhtisas OSB'yi kurduklarını anlattı. Bölgenin Türkiye'nin 297. OSB'si olarak tüzel kişilik kazandığına dikkati çeken Özlü, "Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'nin kurucu ortakları yüzde 86 katılım payı ve 13 üye ile il özel idaresi, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Ezine Belediyesi'nden oluşuyor." diye konuştu.

Ezine Gıda İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı yaratılacağına değinen Özlü, gelecek süreçte ekonomik büyüme, ekolojik kalite ve sosyal dengenin kurulduğu, yerel toplumla entegrasyonun sağlandığı, işletmeler arası malzeme ve enerji değişimlerinin üst düzeyde olduğu, enerji ve ham maddelerin verimli kullanıldığı, atıkların minimize edildiği "Yeni Nesil OSB"ler kurmaya devam edeceklerini aktardı. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.