Öğretmenlerin Ek Hizmet Puanlarında Yapılan Son Değişiklikler! MEB Ek Hizmet Puanları Bilinmeyenler!

Milli Eğitim Bakanlığı hizmet puanlarına ilişkin birtakım değişikliklere ve düzenlemelere gitti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Haziran 2020 tarihinde yürürlüğe koyduğu yönetmelikle ilgili akıllara takılan sorular ve bunların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Eğitim 18.01.2021, 13:40 18.01.2021, 13:40
Öğretmenlerin Ek Hizmet Puanlarında Yapılan Son Değişiklikler! MEB Ek Hizmet Puanları Bilinmeyenler!






Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, hizmet puanı, görev yapılan her bir hizmet alanı için öngörülen puanın, o alandaki çalışma süresiyle çarpımı sonucu elde edilen değerlerin toplamı ile hizmet puanı verilen etkinliklere bağlı olarak oluşacak.

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenlerin hizmet puanları MEBBİS'e işlenir. Öğretmenler tayin dönemlerinde hizmet puanlarına göre okullara atanabilir, puanı yüksek olanın doğal olarak istediği okula atanma şansı daha yüksektir. Öte yandan okullarda norm fazlası durumunda fazla norma düşen öğretmende hizmet puanı en düşük olan yada olanlardır.

Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için yüzde 50 artırılarak belirlenecek.

HİZMET PUANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Soru 1. Dyk ve İyep kapsamında yürüttüğüm yöneticilik görevi puanlarını geçmişe yönelik alabilecek miyim?

Cevap : 19/06/2020 tarihi öncesindeki görevlendirmeler puanla değerlendirelemeyecek.

Soru 2. Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans diplomaları hangi tarih dikkate alınarak puanlandırılacak?

Cevap: 19/06/2020 öncesi ve sonrasinda mezun olanlara yönetmelik kapsaminda puanlar eklenecek. Doktora 90 Puan Tezli YL 50 Puan Tezsiz YL 30 puan.

Soru 3. Alan öğretmenliği kapsamında yapmış olduğum Tezsiz Yüksek Lisans, Hizmet Puanı olarak eklenecek mi?

Cevap: Yönetmelik kapsamında Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programları puanla değerlendirilmeyecek.

Soru 4. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı ve öncesinde İyep ve Belleticilik kapsaminda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: 19/06/2020 tarihi öncesinde bu kapsamda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alamayacak.

Soru 5. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlüsü olmayan bir öğretmen zorunlu hizmet bölgesine tayin olursa artırımlı hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: Evet görev yaptığı süre ile sınırlı olmak kaydıyla artırımlı puan alabilecek.

Soru 6. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. Zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. 19/06/2020 tarihi itibariyle artırımlı hizmet puanı alabilecek miyim?

Cevap: Evet 19/06/2020 tarihi itibariyle sistem puanı otomatik olarak hesaplayacak ve bu tarihten sonra alabileceksiniz.

Soru 7. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz.

Soru 8. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz.

Soru 9. Zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyorum. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlülüğüm bitiyor. Artırımlı puan almaya ne zaman başlayacağım?

Cevap: Zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamladıgınız tarihten itibaren artırımlı puan alabileceksiniz.

Soru 10. Şu an zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. Okulum zorunlu hizmet bölgesindençıkarılırsa artırımlı puan almaya devam edecek miyim?

Cevap: Okulunuzun zorunlu hizmet bölgesinden çıkarilması ile ilgili tarih sonrasında artırımlı hizmetpuanından faydalanamayacaksınız.

Soru 11. Tübitak veya Tüba koordinesinde yarışmada öğrencilerim ve projemiz ilk 3'e girdi. Puanalabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsamında ulusal yarışmalar için verilenler; 1. için 15 puan 2. için 10 puan 3. vemansiyon için 5 puan alabileceksiniz. Dereceniz uluslararasi ise 1. 30 puan, 2. 20 puan,3. ve mansiyon 10 puan alabilecek.

Soru 12. İkinci 4 yıllık lisans eğitimim için puan alabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsaminda 10 puan alabileceksiniz.

Soru 13. 9. Madde kapsaminda Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz YL, Patent, 4 yıllık öğrenimlerin hepsindenayrı ayrı puan alabilir miyim?

Cevap: Hayır. Sadece öğrenim durumunuza göre en yüksek puanı alabileceksiniz.

Soru 14. Başarı, Üstün Başarı ve Ödül alanlara verilecek puanları hepsinden ayrı ayrı alabilecek miyim?

Cevap: Hayır, Yönetmelik kapsamından sadece en yüksek puanı getiren belgeniz bu kapsamda puanladeğerlendirilecek( Yönetmelik 9.madde f,g,ğ)

Soru 15. Uluslararası hakemli bir dergide 4 makalem yayınlandı. Her biri için ayri ayrı puan alabilecekmiyim?

Cevap: Evet ama Yönetmelik kapsamında sadece 3 makaleniz değerlendirilecek ve her bir makale için 5puan olmak üzere toplamda 15 puan alabileceksiniz.

Soru 16. E twining kapsamında sertifikam var puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, Yönetmelik kapsamında 15 puan alabileceksiniz.

Soru 17. Türkiye Patent ve Marka kurumundan alınmış patent tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet her bir patent tesciliniz için 30 puan alabileceksiniz.

Soru 18. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, her bir tasarım tesciliniz 10 puan alabileceksiniz.

Soru 19. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescilim var puan alabilecek miyim?

Cevap: Her bir faydalı model tasarımınız için 20 puan alabileceksiniz.

Soru 20. Tübitak , Tüba, Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans(alan öğret kaps. alınlar hariç),başarı , üstün başarı, ödül, ulusal ve uluslararası dergide makale,e twining sertifikasi, patent ve tasarım tescilleri 19/06/2020 öncesi için de geçerli mi?

Cevap: Evet bu kapsamda Yönetmeligin 9. maddesi kapsaminda,10. maddede geçen açiklamalar ve16/07/2020 tarihli bakanlık yazısı dikkate alınarak puan alabileceksiniz.

Soru 21. 19/06/2020 tarihli yönetmelikten önce %100 artirimli hizmet puani aliyordum. %100 olarakalabilecek miyim?

Cevap: Evet. Aynı kurumda çalıştığınız ve okulunuz zorunlu hizmetten çıkarılmadığı sürece %100 olarak almaya devam edeceksiniz.

Yorumlar (10)
Fazilwt 3 ay önce
Yayınlanmış kitabın olması hesaba katılmıyor anlaşılan
Kimikim 5 ay önce
Tezsiz yüksek lisans alan öğretimini ek ders hesaplamasında ve kademe ilerlemesinde yüksek lisans sayıp sıra hizmet puanı vermeye gelince yüksek lisans saymamak. Kendi içinizde çelişiyorsunuz.
Kerime UMMAN 5 ay önce
2.üniversite olarak önlisans mezunları da 5 puan alsın.İleride buda eklenebilir mi?
Halil 5 ay önce
Fen Edebiyat Mezunuyum. Tezsiz Yüksek Lisans Mezunuyum. Dikkat Formasyon belgesi değil ;ALES e girdim 1 yıl Tezsiz yüksek lisans Alan öğretmenliği eğitimimi tamamladım. Yönetmelik değişti dediler ki Alan öğretmenliğinde Yüksek Lisans yapana 30 Puan verilmeyecek. Tamam dedik. Sonra öğreniyoruz ki Alan öğretmeniği yüksek lisans yapan kimi öğretmene 30 Puan verilmiş kimine verilmemiş; Verilmeyenler için diorum yönetmelik gereği size verilmiyor sizin bir günahımız yok. Ama verilmemesi gerekirken verilenler var ya hakkımı helal etmiyorum. Haksızca sen bu 30 puanı alıyorsun ve sesini çıkarmıyor Sun Adam diorki Yönetmelik gereği bana verilmemesi lazım ama verilmiş sesimi çıkarmayayım dior.Ey Bakanlık Bu haksızlık ne zman son bulacak; Sendikalar siz hala susuyormusunuz
ayşegül 6 ay önce
Etwinning sertifikasına ebaonline etwinning den aldığımız belgeler geçerlimi
etwinning 6 ay önce
Etwinningdeki belgede sayı sınırı var mı
Gülten 7 ay önce
Sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerimin MEB onaylı resim yarışmalarından ulusal ve uluslararası ödülleri var. Öğrencilerimin sanatsal başarılarından dolayı ek hizmet puan alabilir miyim?
Elif 7 ay önce
Uluslararası bir seminere katılıp yapilan sinav sonucu almış olduğum sertifika için puan alabiliyor muyum? Bu basari belgesi olarak değerlendirilebilir mi? Teşekkürler.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
5
parçalı bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 18 38
2. Fenerbahçe 18 38
3. Gaziantep FK 18 34
4. Galatasaray 18 33
5. Hatayspor 18 31
6. Alanyaspor 18 30
7. Trabzonspor 19 30
8. Karagümrük 18 27
9. Göztepe 19 25
10. Antalyaspor 19 25
11. Malatyaspor 18 24
12. Sivasspor 18 23
13. Başakşehir 19 23
14. Konyaspor 19 22
15. Kasımpaşa 18 22
16. Rizespor 18 21
17. Kayserispor 19 19
18. Gençlerbirliği 19 19
19. Erzurumspor 19 16
20. Ankaragücü 18 15
21. Denizlispor 18 14
Takımlar O P
1. Giresunspor 17 35
2. İstanbulspor 17 34
3. Samsunspor 17 33
4. Altay 17 32
5. Adana Demirspor 17 31
6. Tuzlaspor 17 30
7. Ankara Keçiörengücü 17 28
8. Altınordu 17 28
9. Bursaspor 17 27
10. Bandırmaspor 17 24
11. Adanaspor 17 21
12. Ümraniye 17 20
13. Boluspor 17 19
14. Menemen Belediyespor 17 16
15. Balıkesirspor 17 16
16. Akhisar Bld.Spor 17 13
17. Ankaraspor 17 9
18. Eskişehirspor 17 3
Takımlar O P
1. Leicester City 19 38
2. M. United 18 37
3. Man City 17 35
4. Liverpool 18 34
5. Tottenham 18 33
6. Everton 17 32
7. West Ham 19 32
8. Chelsea 19 29
9. Southampton 18 29
10. Arsenal 19 27
11. Aston Villa 15 26
12. Leeds United 18 23
13. Crystal Palace 19 23
14. Wolverhampton 19 22
15. Newcastle 18 19
16. Brighton 19 17
17. Burnley 17 16
18. Fulham 17 12
19. West Bromwich 19 11
20. Sheffield United 19 5
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 16 41
2. Real Madrid 18 37
3. Barcelona 18 34
4. Sevilla 18 33
5. Villarreal 18 32
6. Real Sociedad 19 30
7. Granada 18 27
8. Cádiz 19 24
9. Celta de Vigo 18 23
10. Real Betis 18 23
11. Levante 18 22
12. Athletic Bilbao 18 21
13. Getafe 17 20
14. Valencia 18 19
15. Eibar 18 19
16. Real Valladolid 19 19
17. Deportivo Alaves 19 18
18. Elche 17 17
19. Osasuna 18 15
20. Huesca 18 12