Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Şart İstenmeden Tayin Olabilmeli

Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Şart İstenmeden Tayin Olabilmeli

KamuAjans.Com-Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenliğin ucube bir sistem olduğunu tekrar hatırlatarak, “Türk Eğitim-Sen yıllardır söylüyor, sözleşmelilik gibi ucube yöntemlere gerek yoktur. Gerekli tedbirleri almayanlar asıl sorumlulardır.” dedi.

Ayrıca Genel Başkan Koncuk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile diğer mahrumiyet bölgelerinde gönüllü olarak görev yapmak isteyen öğretmen ve memurların önlerine set çekilmemesi gerektiğini belirtti.

Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Eğitim-Sen yıllardır söylüyor, sözleşmelilik gibi ucube yöntemlere gerek yoktur. Gerekli tedbirleri almayanlar asıl sorumlulardır. Başta MEB ve tüm bakanlıkların mahrumiyet bölgelerinde isteğe bağlı çalışmanın önündeki tüm engelleri acilen kaldırması akıl gereğidir. MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'in de, bu talebin karşılanacağına dair açıklaması bulunmaktadır.

O halde neden beklenmektedir? Bekliyoruz. Nedir bu tedbirler? İlki bu bölgelerde gönüllülüğü teşvik etmektir. Bu yapılmadığı gibi, karşılık beklemeyen gönüllüler dahi engellenmektedir. Enteresandır hem bu bölgelerde öğretmen ve memur tutamıyoruz, deyip, bu bölgelerde gönüllü çalışmak isteyenlere engel çıkarmak anlamsızdır. MEB’in 4+2 yıl şartı getirerek sözleşmeli öğretmenliği icat ettiğini düşündüğümüzde, bu bölgelerde gönüllü çalışmaya set çekmesi akıl dışıdır. Doğu, Güney Doğu ve diğer mahrumiyet bölgelerinde görev yapmak isteyen, öğretmen ve memurlardan herhangi bir şart istenmemelidir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.