Zorunlu Hizmet Alanlarında Çalışan Sınıf Öğretmenlerinin Sıkıntıları

Zorunlu Hizmet Alanlarında Çalışan Sınıf Öğretmenlerinin Sıkıntıları

KamuAjans.Com- Şu an zorunlu hizmet alanlarının birinde çalışan birkaç yıllık bir sınıf öğretmenini düşünün.Belki de ailesinden binlerce km uzakta.Eminim ki o öğretmen orada çalışmaktan elbette gocunmaz çünkü bir sınıf öğretmeni Türkiye'nin her koşulunda her türlü şartlarda çalışabileceğini elbette bilir.Ama her öğretmen gibi o da ileriyi ,geleceğini görmek ister.Bir yuva kurup çocuklarını en iyi şartlarda yetiştirmek ister.Bir de kendisinden daha az puana sahip kişilerin ya da ömrü boyunca Zorunlu Hizmet

MEB bu konuda artık hakkaniyetli davranmak zorundadır.

Geçmişte binlerce hata yapıldı.Zorunlu hizmet afları ile zorunda hizmet alanlarında çalışmış olanlar veya çalışanlar resmen cezalandırıldı.

Dört artı dört sistemi ile sınıf öğretmenleri Türkiye'nin her yerinde norm fazlası olarak sıkıntıya girdi.Zorla alan değiştirmek zorunda kalanlar bile oldu.Eş durumu tayinlerinde bir sene şanslıysan ilçe emrine atanırken bir sene sonra aynı ilde lakin yüzlerce km uzağa eş durumu tayinleri yapıldı.

Yazımın başında da dediğim gibi hiçbir sınıf öğretmeni zorunlu hizmet alanında çalışmaktan gocunmaz lakin adalet ister.Ben çalışıyorsam burada ya bir ayrıcalığım olmalı ya da herkes benim gibi çalışmalı ister.En azından şu kadar sene sonra daha iyi bir yere gidebileceğinden emin olmak ister.

Polisleri ele alalım isterseniz.Şırnak Cizre'ye atanan bir Polis 2 sene sonra istediği yere yüzde 90 ihtimalle atanabileceğini bilir.O istediği yer olmasa bile 2 sene sonra oraya yakın bir yere kesin atanır.

Aynı şartlarda Şırnak Cizre'ye atanan bir sınıf öğretmenini düşünün.3. hizmet bölgesi ve 5. hizmet alanında merkezde çalıştığını farzedelim.Yıllık alacağı puan 26.Orada 10 yıl çalışırsa toplam 260 puanla gidebileceği yer o da kesin değil ama belki Konya'nın bozkırında merkezle alakası olmayan bir köy olabilir.

Şimdi yeni yayımlanan sözleşmeli öğretmen alım şartları ile 4 sene aynı yerde çalıştırıp beğenilirse kadroya geçecek,2 sene daha çalışıp ancak tayin isteyebilecek ve tayin istese bile topladığı puanlarla bir yere gidemeyecek olan sınıf öğretmenini düşünün.Bu kişi nasıl geleceğini planlayabilir?

Bakanlık bu işe çözüm bulmak zorundadır ya da hiçbir şey yapılamıyorsa en azından gönül alma babında 1.Hizmet bölgesi 1.Hizmet alanında çalışan bir öğretmen ile 3.Hizmet bölgesi 6.Hizmet alanında çalışan bir öğretmen arasında en az 1000 TL maaş farkı olmalıdır.

Saygılarımla... 

Erdal TURA

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.