Zeka Oyunları Dersi İçin Ders Kitabı Hazır

Zeka Oyunları Dersi İçin Ders Kitabı Hazır

2012 yılından beri seçmeli zekâ oyunları dersi okullarda okutulmaktadır fakat bu alanda MEB tarafından öğrencilere yönelik hazırlanmış herhangi bir ders kitabı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin bu dersi işlemesi zorlaşmaktadır.

Ders planlarında yer alan oyunlar genellikle kâğıt üzerinde oynanan oyunlar olup bu oyunların hazırlanması ciddi bir emek, zaman ve uzmanlık gerektirmektedir. Maddi imkânı iyi olan okullar oyun materyallerinden satın almakta veya çeşitli kuruluşların destekleri ile materyal temin etmektedir. Lakin bu imkâna her okul erişememektedir. Ücra bir köy okulunda da bu ders seçilmektedir. Bu durumdan hareketle derslerimizde hazırladığımız ve kullandığımız etkinlikleri toparlayıp, sorularını hazırlayıp bir ders ve etkinlik kitabı haline getirdik.

128 sayfadan oluşan bu kitapta 30’dan fazla oyun, her oyun için minimum 16 soru, bazı kutu oyunlarının anlatımı da yer almaktadır. Aynı zamanda seçmeli zekâ oyunları kazanımları, değerlendirme formları bulunmaktadır.

Kendi alanında en kapsamlı kaynak olma niteliğine sahip bir çalışma oldu. Sadece seçmeli zekâ oyunları dersi için değil, okuma yazma bilen ve 4 işlem becerisi olan herkesin de rahatlıkla kullanabileceği bir kitap oldu. Keyifle çözmeniz dileğiyle.

Bizleri https://www.facebook.com/zekakil/ adresinden takip edebilirsiniz.

Yazarlar: Selçuk Acun, Fevzi Uçkan 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.