Yönetici Atamada Torpili Hangi Usulle Kaldıracaksınız?

Yönetici Atamada Torpili Hangi Usulle Kaldıracaksınız?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi&Adana Milletvekili İsmail Koncuk, açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu'nu değerlendirdi. İsmail Koncuk, ''MEB vizyon programı açıklandı. İçeriği belli değil, neyin nasıl yapılacağının detaylı olarak açıklanması gerekir. Mesele sözleşmeliliğin kaç yıl sürmesinden öte, bu iki başlı adaletsizliğin kaldırılmasıdır. Mülakat tüm alanlarda kalkmadan hiç bir şey düzelmez. Detayları görelim.'' dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi&Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ''Yönetici atamada torpili hangi usulle kaldıracaksınız? Geri kalmış bölgelerde hangi teşvikler uygulanacaktır? Öğretmen itibarını artırmak için hangi tedbirler alınacaktır? Bölgeler arası kalite farkı nasıl giderilecek? Bunları ve diğer problemlerle ilgili somut ifadeleri görelim.

Öğretmen performansına çok karşı çıkmıştık. Sn Selçuk aşağıdaki tablo ile adı performans olmasa bile öğretmenlerimizin donanımını son derece yetersiz bulduğunu ilan etmektedir. Burada ifade edilenler hizmet içi eğitimin çok ötesindedir. buna diploma yenileme dense yeridir.








Bize göre bu kadar ağdalı ve karmaşık ifadelere gerek yok. Öğretmen bilgisinin güncellenmesine karşı değiliz ama bunu tüm öğretmenler üniversiteye yeni başlıyormuş gibi bir mantıkla yapmak olmaz. Aslında yıllardır becerilemeyen, doğru, dürüst bir hizmet içi eğitim yeterlidir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.