Yönetici Atamada Mülakatta Yazılı Sınav Puanı Verilsin

Yönetici Atamada Mülakatta Yazılı Sınav Puanı Verilsin

Kamuajans.com – Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı açıklamada yönetici atama sisteminde uygulanan sözlü mülakat sistemine değindi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcılarından Selahattin Dolğun Osmaniye Şubesi tarafından organize edilen toplantılara katıldılar. Burada gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Geylan açıklamasında “kul hakkı” vurgusu yaptı.

TALİP GEYLAN; KUL HAKKI YENİLMESİN

21 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı yazılı sınavda başarılı olan yönetici adaylarına yapılacak olan sözlü mülakatlarda yazılı sınav puanının aynısının verilmesini istedi.

Yazılı sınava girecek tüm adaylara başarı dilediklerini ifade eden Talip Geylan kul hakkı yenilmemesi için adil olunması gerektiğini ve mülakat sisteminde yazılı puanın esas alınmasının şart olduğuna vurgu yaptı. MEB’e çağrıda da bulunan Geylan açıklamasında;

ifadelerine yer verdi.

ÖĞRETMENLERİ KORUMALIYIZ

Türk Eğitim-Sen üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda yaptığı konuşmada öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına da dikkat çeken Talip Geylan “Toplumumuza, tüm anne, babalara, siyasetçilerimize, medyaya sesleniyorum, öğretmenlerimizi koruyun.” dedi.

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN KABRİNE ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan ve beraberindekiler Bitlis İli Merkez Düzköy Erikli Köyü İlkokulu öğretmeni iken, 25.10.1993 tarihinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Bayram Tekin ve tek çocuğu olan kızı Betül ile birlikte şehit edilen Şehit Öğretmen Yasemin Tekin’in kabirlerini de ziyaret ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.