Yönetici Atama Turnusol Kağıdıdır

Yönetici Atama Turnusol Kağıdıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, kişisel twitter hesabından yönetici atama konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''Sayın Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde taahhüt edildiği şekliyle; MEB’de liyakat ve adaletin esas alındığı bir yönetici atama sistemi mutlaka ihdas edilmelidir.

Hiçkimse ve hiçbir grubun doymaz iştahını tatmin etme kaygısına düşmeden, mülakat ahlaksızlığıyla kul hakkı yiyenlerin bir daha aynı cüreti gösteremeyeceği, çalışanların ayrıştırılmayacağı ve Devlete güvenin yeniden sağlanacağı adil bir sistem herkes tarafından sahiplenilecektir.

Bir kamu yöneticisinin sadakat göstereceği tek merci Devlettir. Kamusal alanın birilerinin tarlası gibi görüldüğü, kamu yönetiminin bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edildiği kirli düzenin bu ülkeyi nerelere sürüklediğini tecrübe ettik.

MEB’de de ehliyetin katledileceği durumlara artık tahammül gösterilmemelidir. Hele ki, yıllardır, mesleğine aşık ve kabiliyetli onbinlerce eğitimciyi tasfiye eden ve devletine küstüren hastalıklı anlayışları adeta ödüllendirecek inisiyatiflere asla müsamaha gösterilmemelidir. 

Hükümet etme vebalini taşıyanlar;kul hakkı yiyerek semirenlerin gürültüsüne pabuç bırakmamalı,eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda ve sadece liyakat ölçüleri esasına dayalı bir sistemi hayata geçirmelidir. Eğitim çalışanları dikkat ve titizlikle takip ediyor.'' dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.