Yılmaz: Öğretmen Ve Öğretim Üyesine Yatırım Yapacağız

Yılmaz: Öğretmen Ve Öğretim Üyesine Yatırım Yapacağız

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğretmen ve öğretim üyesi eğitimin en temel unsurudur. Önümüzdeki dönemde de buna yatırım yapacağız." dedi.

Kentte düzenlenecek birtakım programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Yılmaz'ı, Nuri Demirağ Havalimanı'nda Vali Davut Gül ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Bakan Yılmaz, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Yılmaz, Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimde çok büyük yol aldıklarını söyledi. Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak en büyük çalışmanın üniversitelerden geleceğini aktaran Yılmaz, "Üniversiteler bir toplumu ileri götüremezse o toplumun ilerlemesi mümkün değildir. Bir yere üniversite geliyorsa umut, müteşebbis ruhu geliyor demektir." ifadesini kullandı.

Hükümete geldikleri dönemde Türkiye'de 76 üniversite olduğunu anımsatan Yılmaz, şimdi 181 üniversitenin bulunduğunu aktardı.

Yılmaz, bir çok ilde yeni üniversiteler kurmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Sadece lisanstaki öğrenci sayısı 4 milyonun üzerinde. Bu rakam da gösteriyor ki Türkiye'nin geleceği aydınlık, bundan hiç şüpheniz olmasın. Eğitimde kaliteleşmeyi artırmamız lazım. İşte bunun için de Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile el ele vererek Türkiye'nin eğitim politikasının daha iyi bir yere gitmesi için çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

Üniversitelerin bir alana odaklanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Üniversitelerimizin tümünün, aynı, birbirinin kopyası olmasını istemiyoruz. Bütün üniversitelerimiz farklı değerler üretmelidir. Bu yaklaşım bütün üniversitelerin bütün alanlarda faaliyet gösterirken bir alanda temayüz etmesi anlamına geliyor. Bu amaca yönelik olarak bölgesel kalkınma odaklı, misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması çalışması başlatıldı." dedi.

- "Öğretmen yoksa..."

Bakan Yılmaz, eğitimin temelinin öğretmen olduğunu ve öğretmen olmadan eğitim yapabilmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Derslik yaparsınız, müfredat olur, bina olur. Ama öğretmen yoksa, öğretim üyesi yoksa ders yapabilmek mümkün değildir. Dersliğiniz yoktur, müfredat yoktur, kitap yoktur. Ama öğretmeniniz, öğretim üyeniz varsa açık alanda da olsa mutlaka eğitim yapılır. Öğretmen ve öğretim üyesi eğitimin en temel unsurudur. Önümüzdeki dönemde de buna yatırım yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

- "Eğitimde tek tipleştirme olabilmesi mümkün değil"

Türkiye'nin eğitimde başarılı olduğunu ancak eleştirilerin yapıldığını dile getiren İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Eleştiriler var, 'darbeyi yapan da bu eğitimden çıktı' diyorlar. Doğru ama darbeye karşı olan da bu eğitimden çıktı. 'Dağa çıkan da bu eğitimden çıktı' diyorlar ama dağa çıkanla mücadele eden de bu eğitimden çıktı. Eğitimde tek tipleştirme olabilmesi mümkün değil. Çünkü eğitimin payı bir raddeye kadardır. Eğitimin dışında çevrenin payı vardır. Çevrenin dışında ailenin payı vardır. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Kardeşliğimizi güçlendirsin. Bundan sonra kusur görmek, ayıp görmek zamanı değil. Bundan sonra birbirimize hoşgörü ile bakmak, kusurlarını örtmek, iyi olan, güzel olan yönleri varsa onu öne çıkarmalıyız. Biz böyle yaparsak 21. yüzyıl üniversitelerle birlikte Türkiye'nin yüzyılı olacaktır."

Yılmaz, daha sonra yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları slaytlar eşliğinde anlattı.

Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Yılmaz'a "İsmet Yılmaz" yazan tuğra hediye etti.

Törene, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun, Mehmet Habib Soluk, il protokolü ve akademisyenler katıldı.

Merve Topuz

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.