Yenilikçi Öğretmen ve Öğrenciler Ödüllendirildi

Yenilikçi Öğretmen ve Öğrenciler Ödüllendirildi

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Yarışmaları Ödül Töreni"nde konuştu.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Öğrencilerimizin her türlü eğitim ihtiyacını karşılama ve eğilimlerini değerlendirerek üretime dönüştürme çabamızda, yapılan bu yarışmalarla öğrencilerin önlerinin açılacağına inanıyoruz." dedi.

Eğitim ve teknolojinin birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu, dijital dönüşümün eğitim alanında önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Erdem, yaptıkları çalışmalarla geleceğin insanının yaşayacağı dünyayı şekillendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Erdem, FATİH Projesi sayesinde modern eğitim modelinin kurulduğuna işaret ederek, "Birçok bileşeni olan bu projemizin en önemli ayağını EBA oluşturuyor. Bilindiği üzere EBA, Türkiye'nin en kapsamlı eğitim içerikli portalıdır. Biz, bu online ortamda öğrencilerimizin hepsinin eşit fırsatlarla ders materyallerine zamanında ve mekandan bağımsız bir biçimde ulaşmalarını hedefliyoruz. Böylece öğrenci okul dışında öğrenme sürecini devam ettirme imkanı buluyor." diye konuştu.

EBA'nın içeriğinin sadece öğretmenlerin değil öğrencilerin de iletişimleriyle geliştiğini vurgulayan Erdem, "Teknolojiye mana veren insanın düşüncesi, özel ilgileri ve yetenekleridir. Sanat ve düşünce, bizim eğitimimizi teknolojiyle buluşturma çabamızda önem arz etmektedir. Eğitim, belli bir imkan, mekan ve zaman sınırlamalarına sığdırılamayacak kadar kapsamlı bir iştir. Bilim ve teknoloji eğitim yolumuzun taşlarını döşerken bu yolu düşünce aydınlatacak. Sanat ve edebiyat bu yolu ısıtacak. Öğrencilerimizin her türlü eğitim ihtiyacını karşılama ve eğilimlerini değerlendirerek üretime dönüştürme çabamızda, yapılan bu yarışmalarla öğrencilerin önlerinin açılacağına inanıyoruz." dedi.


- "Kabiliyetli ve becerikli arkadaşlar EBA'nın geleceğini belirleyecek"

MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ise EBA'da kısa filmler, animasyonlar, sorular ve videolarla öğrencilerin derslerine katkı sağladıklarını kaydetti.

EBA'nın kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını, sistemin gelişmesi ve yaşaması için öğretmen ve öğrencilerin katkı sağlaması gerektiğini dile getiren Tırnakçı, "Bunun için de bu yarışmaları yapıyoruz. Bu yarışmaların sonucunda ortaya çıkacak kabiliyetli, bu konuda becerikli arkadaşlarımız EBA'nın geleceğini belirleyecek." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından EBA Yarışmalarında kısa film, belgesel film ve fen deneyleri videolarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.