Yeni Müfredatla Bu Ders Saatleri Artacak

Yeni Müfredatla Bu Ders Saatleri Artacak

KamuAjans.Com- Bakan yeni müfredatla ilgili sürecin detaylarını açıkladı:Eğitim ile öğrencinin bilgi düzeyinin artırılmasından ziyade bilginin öğrenci için anlamlı olması amaçlanmaktadır. Hazırlanan bu programlar birer taslak, nihai metinler değil. Ortak aklın süzgecinden geçirilerek karar verilecek. Önümüzdeki eğitim yılından itibaren 1. 5 ve 9: sınıf öğrencilerimiz yeni müfredatla eğitim görecektir.

Bugünden itibaren 1 ay süreyle öğretmenlerimiz velilerimizin görüşlerini bekliyoruz. 10 Şubat 2017'den sonra programların onaylanması olacaktır ve bu süreç sona erecektir. 20 Şubat'tan sonra ders kitabı yazım süreci başlayacak. Eğitimde demokratikleşme. Eğitimde çok seslilik. Şimdi herkesin kendisini tanımlama hakkı vardır. Buna ters düşen ifadeler ortadan çıkacaklardır. 372 sınıf düzeyinin 53 farklı dersin öğretim programı hazırlanmıştır. Hayat Bilgisi, Matematik, Türkçe, Felsefe, Tarih, Cofrafya, Edebiyat tarihi bunların içinde. 19 farklı dersin öğretim programı ilköğretim içini. Atatürk'le ilgili konular dikkate alındı. 21. yüzyıl becerileri dikkate alındı. MEB öğrenci yeterlilikleri oluşturuldu. Öğrencilerimize alması gerekenleri almasını almaması gerekenleri de bu sistemin dışında tuttuk. Anadilde iletişim, diğer dilde iletişim, öğrenmeyi öğrenmek gibi hedeflerimiz olacak. İnisiyatif kullanma ve girişimcilik, kültürel dışavurum amaçlanıyor. Biz diyoruz ki öğrenciler öğrenmeyi öğrensinler.

Görüşler www.meb.gov.tr adresinden alınacak. Herkes girsin baksın, görüşünü bildirsin istiyoruz.

DERS SAYILARI HENÜZ BELİRLENMEDİ

Ders sayıları ile ilgili çalışmalar var ancak nihai olarak belirlenmedi. Her öğretmen veya her alan kendi ders saatinin artırılmasını gerektiriyor bu da aynı ders için öğretmen sayısının da artırılması anlamına geliyor. Optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz.

DERS SAATLERİ AZALACAK MI?

Ders saatlerin azalmasından ziyade OECD ülkeleri ortalamasına göre Türkiye diğerlerinden daha az mümkünse ders saatlerini artırmak lazım. Gereksiz konulardan da ayıklamak lazım. Dersler arasında saat talepleri var ama bunları henüz kesinleştirmedik. Ağırlıklı derslerde uluslararası ülkelerde verilen ağırlıktan az saatte ders veriliyor. Bu alanlarda düzenlemeler yapılacak.

Yarıyılda ev ödevi olmayacak. Tatil için araya telafi koymuyoruz. Ona Şubat'tan sonra önümüzdeki süreçte bakacağız.

YENİ MÜFREDAT ÇALIŞMALARI 2 YILDIR SÜRÜYORDU

İki yıldır devam eden süreçte sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı bugün temel eğitim ve orta öğretimde okutulan 51 programın güncellenmiş müfredatını kamuoyu ile paylaşacak. Ardından da 51 programın ünite başlıkları ve içerikleri internet üzerinden görüşe açılacak. 10 Şubat'a kadar tüm paydaşların görüşü alınacak.

Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders sayıları azaltılacak, ders içerikleri sadeleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.