Yeni Müfredat “Eskileri” Çileden Çıkardı Ek Atama Kaçınılmaz

Yeni Müfredat “Eskileri” Çileden Çıkardı Ek Atama Kaçınılmaz

Kamuajans.com - Yeni eğitim-öğretim yılı yine sıkıntılarla başlıyor. Millî Eğitim Bakanlığında yapılan köklü değişiklikler taşları yerinden oynatmaya devam ediyor.

Kamuajans.com - Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, yapılan son düzenlemelere tepki olarak 40 bin öğretmenin emekliliğini istediğini söyledi.


Yeni Müfredattaki Tartışmalar Eğitimcileri Çileden Çıkardı

MEB Bakanı İsmet Yılmaz her ne kadar “en demokratik, en bilimsel müfredatı hazırlardık” dese de müfredata ilişkin skandalların ardı arkası kesilmiyor. Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden bu duruma en sert tepkiyi Millî Eğitim camiası içindeki öğretmenler verdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın verdiği rakama göre 40 bin öğretmen, tartışmalı müfredatı uygulamamak için emekliliğini istedi.


Bakanlık Zor Duruma Düşecek!

Sendika başkanının verdiği rakam çok ciddi boyutlarda. Bu rakamın çeyreğinin dahi (10 bin) talebi işleme koyulsa, oluşacak öğretmen açığı çok ciddi sıkıntılar yaratacak. Çünkü emekliliğini isteyen öğretmenler merkezî noktalarda önemli okullarda görev yapmaktadır. 1 milyona yaklaşan personel sayısı içerisinde her yıl 10 bin civarında rutin olarak emekli olan öğretmenler var.  Ancak bu hesapta olmayan rakam da işin içerisine girerse bakanlık oldukça zorlanacak.


Bütün Göstergeler Ek Atamayı Kaçınılmaz Kılıyor

Bakanlık tartışmalarla gündemden düşmese de yeni tartışmalara yol açmamak için gerekli önlemleri almaya çalışacaktır. Yeni eğitim-öğretim yılının sıkıntılarla başlamaması için eldeki bütün kozlar masaya yatırılacak. Bu bakımdan önümüzdeki hafta MEB’de hareketli saatlerin yaşanacağına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Bakanlığın mevcut durumda zaten gündemde olan ek atamayı gerçekleştirmek için kolları sıvayacağı ve hesapta olmayan bu açığın önünü keseceği tahmin edilmektedir. Bütün gelişmeler değerlendirildiğinde ek atamanın en hızlı çözüm yolu olduğu da ortadadır.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.