Yeni MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Görevine Başladı!

Yeni MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Görevine Başladı!

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılan görevlendirmenin ardından göreve gelen yeni isim görevine başladı.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne görevlendirmesi yapılan Sivas Vali Yardımcısı Salih AYHAN görevini Bahattin GÖK'ten devraldı. 

SALİH AYHAN KİMDİR?

1976 Bayburt doğumlu olan Salih AYHAN, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde  2001 yılında tamamladı. Genel Sekreter AYHAN Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde "Tarihsel Süreç İçinde Özel İdarelerin Toplum Kalkınmasına Etkilerinin Sosyolojik İncelemesi" konulu yüksek lisans tezini 2013 yılında tamamlamıştır.

Erzincan Hava Alayı Tören Birliğinde askerliğini yapan Salih AYHAN, MİA mesleğine 2004 yılında açılan sınavı kazanarak Trabzon Kaymakam Adayı olarak başladı. Sırasıyla Samsun da Teftiş stajı, Trabzon'da vilayet stajını yaptıktan sonra ilk Kaymakam vekilliğini Ordu'nun Çatalpınar İlçesinde yaptı. 

Daha sonra yabancı dil kursu stajı için Londra'da dokuz ay dil öğrenimi aldıktan sonra Samsun İli Yakakent İlçesinde vekâlet yaptı. TODAİE'de Kamu Diplomasisi Kursu'na katıldı. 91. dönem kaymakamlık kursuna çağrıldı ve kursu üstün başarıyla bitirdi. 

Kastamonu İli Azdavay İlçesi ve İlimiz Altınyayla ve Divriği İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 

Genel Sekreter Sayın Salih AYHAN 06.03.2012 tarihinde Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak göreve başlamıştır.

Ayhan, İçişleri Bakanlığı tarafından 28.12.2013 / 14.02.2014 tarihleri arasında 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Avustralya'da düzenlenen Kısa Dönem Eğitim Programı'na katılmıştır.

Zeynep AKKİRAZ AYHAN ile evli olan Salih AYHAN'ın Ömer Alp ve Mehmet Bera adında iki oğlu vardır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.