Yeni Bir Yükseköğretim Kanununa İhtiyaç Var

Yeni Bir Yükseköğretim Kanununa İhtiyaç Var

KamuAjans.Com-Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Yükseköğretimin sorunlarını köklü ve kalıcı bir şekilde çözecek reform niteliğinde yeni bir yükseköğretim kanununa ihtiyaç olduğunu bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 No'lu Şube Karadeniz Teknik Üniversitesi İş Yeri Temsilciliği hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Selvi, yükseköğretimdeki sorunların, rektörlük makamının atama şeklinin değiştirilmesiyle çözülemeyeceğini belirterek, "Yapılan mezkür düzenleme yerinde olmakla birlikte rektörlük makamının yetkilerinin de gözden geçirilerek sınırlarının çizilmesi adil bir yönetim biçimi için elzemdir. Atılan bu pozitif adımdan sonra yükseköğretimin sorunlarına daha kalıcı çözümler getirecek, yükseköğretimin sorunlarını köklü ve kalıcı bir şekilde çözecek reform niteliğinde yeni bir yükseköğretim kanununa ihtiyaç olduğunu bir kez daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bütün kurumların yeniden yapılandığını belirten Latif Selvi, "Ülke baştan sona yenileniyor. Bunun yenilenmesinde öncülük edecek yalnızca kamu bürokrasisi olamaz. Bunlar yetersiz kalır. Ülkenin geleceği için inisiyatif almak zorundayız. Kendi çalışma hayatımızın geleceği için inisiyatif almak zorundayız. Sadece ülke sınırlarıyla sınırlı kalmayıp uluslararası alanda da var olmak durumundayız. Çünkü milletin vicdanı olmayan, onların sesi olmayanlar çalışmalarında güdük kalır ve lokal çalışmaların ötesine geçemez. Bu anlamda tabanın sesi olabilecek bir hareket üretmek de hepimizin sorumluluğu. Üniversitedeki sendikalaşmaya, örgütlenmeye ayrıca önem veriyoruz. İnşallah bu birikimin ülkemizin geleceğine ve çalışma hayatımıza önemli katkılar sunacağını özellikle belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Örgütlülüğümüz iş huzurumuzun temini demektir

Yükseköğretim sisteminin geçmiş döneme ilişkin en önemli eksikliklerinden birinin insanı merkezi almaması ve düşüncelerini hiçe sayması olduğunu belirten Selvi, şunları söyledi: "Üniversitelerde sendikacılığın niteliğinin artması örgütlülüğün artması ile mümkündür. Örgütlülüğün artması ise özgürlüğümüzün, özgünlüğümüzün, iş huzurumuzun temini demektir Akademik ve idari personelin, daha iyi üniversite, daha bilinçli gençlik, daha donanımlı toplum ve daha güçlü Türkiye için el ele verdiği, birinin diğerinden daha az ya da daha fazla değerli görülmediği, idari personelin söz ve seçim hakkını en çok akademik personelin savunduğu, idari personelin akademisyenlere daha iyi eğitim ve daha fazla üretim için destek vermeyi görev saydığı bir üniversite arzu ediyoruz."

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 No'lu Şube Başkanı Doç. Dr. Aykut Çanakçı ise, verdikleri mücadele sonucunda hem üniversite de hem de YURTKUR'da yetki aldıklarını belirterek, çalışanların ve üniversitenin kazanması için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kara, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, YURTKUR İl Müdürü Adnan İpekdal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Hatipoğlu, katılarak birer konuşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.