Yeni Atanan Okul İdarecilerine Yönelik Protokol

Yeni Atanan Okul İdarecilerine Yönelik Protokol

Kamuajans.com - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) arasında ‘Eğitim Yönetimi’ alanında protokol imzalandı.

Kamuajans.com - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan, iki kurum arasında iş birliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokol çerçevesinde İzmir’deki okul ve eğitim kurumlarına yeni atanan bin 100 müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına yönelik eğitim yönetimi seminerleri düzenlenecek.

Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, TODAİE’nin dünya çapında kamu ya da özel sektör yöneticilerine, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik eğitimler verdiğini anımsatarak, "İzmir’de bin 110 eğitim yöneticisi okullarında bilgiye daha kolay ulaşması ve okullarını güzel bir ruhla yönetilmesi konusunda bize destek verecekler.” dedi.

TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan da sadece yurt içinde değil yurt dışında da çeşitli kurumlara yöneticilik eğitimleri verdiklerini dile getirerek, "Milli eğitim müdürlükleri bazında ilk çalışmayı İzmir’de yapıyoruz. Umarım bu proje İzmir’de pilot olarak başlar ve 81 ilin milli eğitim müdürlüğünde okul yöneticilerine bu seminerleri veririz." diye konuştu.

Ekim ayında Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan seminerlerle göreve yeni başlayan okul idarecilerine, eğitim yönetiminin felsefesi ve mantığı, eğitimde temel yaklaşımların kavraması, insan kayanakları, insan yönetimi ve öğretimsel liderlik konularında bilinçli olarak karar alma, stratejik düşünme becerisi ve süreç yönetimi konularında seminerler verilecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.