Yarı Yıl Tatili İçin Geri Sayım Başladı!

Yarı Yıl Tatili İçin Geri Sayım Başladı!

KamuAjans.Com-Milyonlarca öğrencinin merak ettiği '15 tatil ne zaman' sorusunun yanıtı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı sömestir tatilinin başlangıç tarihini 20 Ocak olarak belirledi. Öğrenciler 6 Şubat'ta ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamalara milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil (sömestr tatilinin) ne zaman başlayacağı belli oldu. Bir dönem boyunca çalışıp çabalayıp, yorulan ve tatili hak eden milyonlarca öğrencinin merak ettiği bir konu olan 2016-2017 eğitim öğretim dönemi 15 tatilinin ne zaman başlayacağı konusundaki soru işaretlerini gidermek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre yarıyıl tatili 20 Ocak 2017 Cuma günü başlayacak. Hem öğrenciler hem de velilerin merak ve heyecan ile beklediği tatil ise 2016-2017 eğitim öğretim yılında 16 gün olacak. 15 tatili bitişinin ardından tekrar başlayacak olan dersler ve okullar ise 6 Şubat 2017 Pazartesi tarihinde olacak.

Tüm bunların yanı sıra ise 15 tatilinin ardından açılacak olan okullar yani 2016-2017 eğitim öğretim dönemi ise 9 Haziran 2017 Cuma günü milyonlarca öğrencinin karne almasıyla bitecek. Daha sonra ise öğrenciler tüm yıl çalışıp yoruldukları zamanı yaz tatilini fırsat bilerek dinlenerek geçirecekler. Veliler ve milyonlarca öğrenci haricinde aynı zamanda öğretmenler de dinlenmek ve yorgunluklarını atmak için 15 tatilini dört gözle bekliyorlar. Ayrıca öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) da yine bir açıklaması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce yine 15 tatili zamanında yapılmış olan Özür Durumu atamaları yine aynı şekilde bu yıl da 15 tatilinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özür Durumu atamaları sistemi bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ikinci kez yapılacak. Ayrıca ilk kez 2016 yılının şubat ayında uygulanmış olan bu Özür Durumu atama sistemi göreve başlamış olan öğretmenlerin bir dönem boyunca staj görmelerini sağlamaktadır.

Ayrıca YGS olarak bilinen Yükseköğretime Geçiş Sınavı öğrencileri için de artık son dönemler. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek olan milyonlarca öğrencinin 15 tatilini iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu tatilde öğrenciler hem öğretmenleri hem de danışman öğretmenleri ile beraber düzenli bir çalışma programı hazırlayıp, 16 gün tatil boyunca bu çalışma programını uyguladıkları taktirde ise sınav sonuç puanları bir hayli artacaktır.

UZMANLAR 15 TATİLİNDE NE YAPILMASINI ÖNERİYOR?

2016-2017 eğitim öğretim dönemi sömestr tatili döneminde hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler dinlenmek ve tatil yapmak için hazırlıklara başladılar bile. Fakat uzmanlar bu tatil süresinin en iyi ve verimli bir biçimde değerlendirilmesi için ne yapılmasını öneriyor? Uzmanlar bu tatil süresi boyunca öğrencilerin yalnızca uyumasını, gezmesini ya da boş zaman geçirmelerini pek önermiyorlar diyebiliriz. İşte uzmanlara göre 15 tatilinde yapılması gerekenler:

? Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin kesinlikle bir tatil programı hazırlamaları gerekmektedir.

? Tatil süresi boyunca öğrencilerin aileleriyle beraber vakit geçirip tatil yapmaları gerekir.

? Sömestr tatilinde öğrencilerin ders çalışmayı ihmal etmeyip, kendilerine uygun bir ders çalışma programı ile ders çalışmaları gerekmektedir.

? Diğer eğitim öğretim dönemi için ulaşılabilir ve yüksek olacak hedefler belirleyin.

? Tüm bir dönem boyunca öğrenilen derslerin ve konuların tekrarının yapılması gerekmektedir.

? Ayrıca dönem boyunca tam olarak anlayamadığınız, eksik kaldığınız konuları tekrar edip öğrenmeye, anlamaya ve tamamlamaya çalışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.