Yakıştı Mı Müdür Bey?

Yakıştı Mı Müdür Bey?

Milas Semiha Altunkan İlkokulu’nda okul öncesi sınıfını tamamlayan minik öğrencilerinden bazıları, okul harç taksitlerinin ödenmemesi gerekçe gösterilerek karne sevincinden mahrum bırakıldı. Okul Müdürü Hüseyin Demir'in aldığı karar, öğrencilerde hayal kırıklığı yaratırken velilerden büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz hafta cuma günü Milas Semiha Altunkan İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde, bazı öğrencilere karne verilmemesi krize neden oldu. Öne sürülen iddiaya göre; okul öncesi öğrenci velilerinden okul taksitlerinde eksik olanların listesini çıkaran Milas Semiha Altunkan İlk ve Ortaokulu Müdürü Hüseyin Demir, tespit ettiği velilerin çocuklarına karne verilmesini engelledi.

Okuldaki diğer öğrenciler gibi o gün karnelerini almak için velileriyle okula gelen öğrencilerinden bazıları, karneleri verilmeyince anlamlandıramadıkları bir durumla karşı karşıya kaldılar. Okul Müdürü Demir’in büyük tepki çeken talimatıyla, karne sevincinden mahrum bırakılan 8 minik öğrenci, arkadaşları karne alırken kendilerine karne verilmeyince gözyaşlarına hakim olamadılar. Karnesiz kaldıkları için ağlayan çocuklarını güçlükle avutan veliler de yaşadıkları şok karşısında büyük bir üzüntü yaşadılar.

Okul harç taksitlerinin eksik ödenmesi sebep gösterilerek çocuklarına karne verilmeyen veliler, Milas Semiha Altunkan İlk ve Ortaokulu Müdürü Hüseyin Demir’in davranışını sert bir dille eleştirerek yetkili mercilere şikâyette bulunduklarını ifade ettiler.

“60 LİRALIK TAKSİT İÇİN KALP KIRDILAR”

Karne günü okula giden eşine müdür tarafından, “Okul taksitlerini ödemeyen velilerin öğrencilerine karne dağıtımı yapılmayacak. Ancak taksitler ödendiği takdirde elden karne verilecektir.” şeklinde bir açıklama yapıldığını belirten öğrenci velilerinden Halil Kasapoğlu, gözünden rahatsız olan çocuğunun karnesini alamayınca saatlerce ağladığını söyledi.

“Çocuğum o gün sabah karne alacağı için okuluna mutlulukla gitti. Küçücük yavrum karnesini alamayınca hüngür hüngür ağladı. Şimdi ise artık bir daha okula gitmeyeceğini söylüyor. Okul yönetimi bu uygulama ile 60 liralık taksit için kalp kırdı.” diyerek yaşadıkları travmayı anlatan Kasapoğlu, durumu öğrendikten sonra hemen okula giderek 60 liralık eksik kalan okul taksitini ödediğini ve karneyi alarak çocuğuna verdiğini söyledi.

Olayın hemen ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan, eşi Sermin Arslan ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, karne krizinden olumsuz etkilenen Kasapoğlu ailesini evlerinde ziyaret ederek, 6 yaşındaki Meryem’e çeşitli karne hediyeleri verdi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER PSİKOLOJİK YIKIMA MARUZ KALDI

Milas Semiha Altunkan İlkokulu’ndaki karne kriziyle ilgili görüş bildiren bir uzman psikolog, “Karne krizinin maddi kaynaklı bir sonuç olduğunu algılayacak bir düzeyde olmayan minik öğrenciler, karnelerinin verilmemesini kendi başarısızlıkları olarak algılar ve bu durum öz benlik algılarında zedelenmeye neden olur. Öğrencilerin düşürüldükleri bu olumsuz durum, öğrencilerin ileri dönemdeki özgüvenlerini ve okul başarılarını olumsuz etkileyebilir.” diyerek uyarılarda bulundu.



Volkan Yıldız'ın özel haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.