Yabancı Dil Muafiyeti

Yabancı Dil Muafiyeti

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Dil Muafiyeti konusunda resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 73911930-200-E.561480

Konu: Yabancı Dil Muafiyeti

16.01.2017

DAĞITIM YERLERİNE

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin 2'inci fıkrasının (g) bendinde ''(Değişik:RG-21/7/2012-28360) İşitme ve hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ilköğretim ve ortaöğretimde, istekleri doğrultusunda yabancı dil programlarındaki bazı bilgi ve becerilerin öğretiminden veya dersin tamamından muaf tutulurlar.'' hükmü gereği tam zamanlı kaynaştırma uygulamaları kapsamında eğitime erişimi sağlanan ilköğretim öğrencilerinin yabancı dil dersi muafiyetlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenemediğine ilişkin Bakanlığımıza intikal eden başvurular değerlendirilmiştir.

Bakanlığımızca yapılan çalışma neticesinde tam zamanlı kaynaştırma uygulamaları kapsamında eğitim gören öğrencilerden işitme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenci velilerinin yazılı talepleri doğrultusunda okul idarelerince söz konusu öğrencilerin yabancı dil dersi muafiyet işlemleri okul idareleri tarafından ''e-Okul Kurum İşlemleri / Not İşlemleri / Hızlı Ders Notu Girişi'' ekranı üzerinden 8'inci sınıf öğrenciler ile ilgili iş ve işlemler ise Bakanlıkça yapılabilmektedir. Gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda yürütülmesi hususunda,

Bilgilerimizi ve gereğini rica ederim.

Seyfettin TORAMAN

Bakan a.

Daire Başkanı

Dağıtım:

Gereği:

B Planı

Bilgi:

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.