Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu STS Duyurusu

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu STS Duyurusu

Kamuajans.com - Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu STS Duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Buna göre sınava ait tüm detaylar belli oldu.

SINAV UYGULAMA DUYURUSU<br />

<br type="_moz" />

SINAVIN ADI<br />

<br type="_moz" />

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu (VKV) 3. ve 5. Sınıflarında Öğrenim Görecek Öğrencilerin Belirlenmesi Amacıyla Yapılacak Olan Seviye Tespit Sınavı

<br />

SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

<br />

Öğrenciler, sınav ücreti olarak 400 TL’ yi (KDV dâhil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 24 Mart 2017 ve 07 Nisan 2017 tarihleri arasında öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaklar (Para yatırma işlemi ATM’lerden kartsız işlemler menüsünden Eğitim Ödemeleri seçilerek de yapılabilir.) ve başvurularını http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır.<br />

<br />

<strong><a href="http://basvurular.meb.gov.tr/bsv3/vehbikoc_45sts/">BAŞVURULAR</a></strong>

<br />

Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun yapılmasından veli sorumlu olacaktır.

<br />

SINAV YERİ

<br />

KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU KAMPÜSÜ- TUZLA/İSTANBUL

<br />

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

<br />

04 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00’da yapılacaktır.

<br />

Giriş Saati : 09.30

Sınav Saati : 10.00

<br />

GENEL AÇIKLAMALAR

<br />

VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 3, 5. Sınıflar Seviye Tespit Sınavı, VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yaptırılacaktır.

<br />

 VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu’nda, özel eğitime gereksinimi olan çocuklara yönelik program ve özel sınıf uygulaması yoktur.

<br />

 VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu Öğrenci Seviye Tespit Sınavı’na başvuran adaylar, bu kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.

<br />

BAŞVURU ŞARTLARI

<br />

 VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 3, ve 5. sınıfların Öğrenci Seviye Tespit Sınavı’na, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilkokul öğrencileri başvurabileceklerdir.

<br />

 Sınava katılmak için; 2016–2017 eğitim öğretim yılında;

<br />

o 2. sınıfta okuyan öğrenciler 3. sınıfa,

<br />

o 4. sınıfta okuyan öğrenciler 5. sınıfa başvurabilecektir.

<br />

 2016–2017 eğitim öğretim yılında yurt dışında öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki ilkokul ve ortaokulların hangi sınıfına eş değer olduğunun tespit edilmesi amacıyla alınan denklik belgesinde belirtilen sınıfa göre VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci işlerine başvuracaklardır.

<br />

SINAV GİRİŞ BELGESİ

<br />

- Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini 24 Mayıs 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

<br />

SINAV KONULARI<br />

<br />

VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 3’üncü ve 5’inci Sınıflarında Öğrenim Görecek Öğrencileri Belirleme Sınavı’na ait sorular Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından hazırlanacaktır.<br />

<br />

Müfredat programına bağlı olarak hazırlanacak alt testlerin soru sayısı ve süresi tabloda belirtildiği gibidir.

<br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/KO/KO%C3%87.jpg" alt="" /><br />

<br />

SINAV UYGULAMASI

<br />

Sınav; 4 Haziran 2017 Pazar günü VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu binalarında gerçekleştirilecektir. 3. sınıfa başlayacakların sınavı saat 10.00’da başlayıp 80 dakika, 5.sınıfa başlayacakların sınavı ise yine saat 10.00’da başlayıp 120 dakika sürecektir. Öğrenciler 09.30’da sınav salonunda bulunmalıdır

<br />

- Her iki sınıfın soruları 4 (dört) seçenekli olacak, kitapçıklar A-B türünde hazırlancaktır.

<br />

- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araç bulunan öğrenciler sınav binasına alınmayacaktır.

<br />

- Öğrenciler sınava, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı ya da geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

<br />

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

<br />

- Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

<br />

- Öğrenciler, sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası bitmeden sınav salonundan çıkamayacaklardır.

<br />

- Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığı/cevap kağıdını değiştirecektir.

<br />

- Öğrenciler, soru kitapçığı ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır.

<br />

- Öğrenciler, sınavın bitiminde soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon öğrenci yoklama listesini imzalayacaktır.

<br />

- Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını öğrencilerin önünde kontrol ederek sınav güvenlik poşetine koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecektir.

<br />

- Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav güvenlik poşetlerini, ait oldukları sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir.

<br />

- Sınav soru ve cevap anahtarları 06 Haziran 2017 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

<br />

- Sınav sonuç bilgileri 21 Haziran 2017 tarihinde www.meb.gov.tr ve http://www.kocschool.k12.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

<br />

- Sınav sonuçlarıyla ilgili olarak telefonla bilgi verilmeyecek ve adrese bildirim yapılmayacaktır.

<br />

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

<br />

- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan aday/adaylar var ise VKV tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (ÖDSGM) bildirilecektir.

<br />

- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

<br />

- Engelli adaylar, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecektir.

<br />

- Ayrıca Tip 1 diyabet (şeker hastası), astım, tansiyon ve epilepsi hastalıklarından dolayı sürekli ilaç kullanan adaylar diğer adaylarla birlikte salonlara yerleştirilecektir. Adayın başvurusu ve sağlık raporu doğrultusunda, salonlarda görevli öğretmenler, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünce önceden bilgilendirilecektir.

<br />

- Tip 1 diyabet (şeker hastası) hastalığı olan adayların yanlarında kutu meyve suyu veya paket içindeki karbonhidrat içeren gıdaları bulundurmalarına ve ani hipoglisemi (şeker düşmesi) durumunda bunları tüketmelerine ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmelerine izin verilecektir. Ayrıca bu adayların hiperglisemi (şeker yükselmesi) durumunda oluşabilecek yoğun tuvalet ihtiyacının salon gözetmeninin eşliğinde giderilebilmesi için izin verilecektir.

<br />

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

<br />

- Değerlendirmede şans başarısından arındırılmış net puanları hesaplamak için; 4 (dört) seçenekli sorularda 3 (üç) yanlış 1 (bir) doğruyu götürecektir. 

<br />

Yazılı sınava giren öğrencilerin sınav puanına göre yapılacak başarı sıralaması standart puanlar üzerinden olacaktır. Net puanların standart puana dönüştürülmesinde aşağıdaki basamaklar izlenecektir.

<br />

a) Her soru 1 (bir) puan değerindedir.

<br />

b) Her bir alt testin net puan ortalaması ve standart sapması ayrı-ayrı hesaplanacaktır.

<br />

c) Hesaplanan bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların her bir alt test için net puanları standart puanlara dönüştürülecektir. Standart puan hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır.

<br />

T(SP) = + 50

<br />

d) Alt test net puanı 0 (sıfır) veya daha düşük olan adaylar için alt test standart puanı 0 (sıfır) kabul edilecektir.

<br />

e) Adayların başarı sıralaması alt testlerin standart puanlarının toplamı üzerinden yapılacaktır. Standart puanların toplamının eşitliği durumunda aşağıda belirtilen alt testlerdeki standart puanlar üzerinden yapılan başarı sıralaması dikkate alınacaktır.

<br />

- 3. sınıflar için; alt testlerden hesaplanan standart puanlar üzerinden yapılan başarı sıralamasına göre sırasıyla Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi dersleri standart puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

<br />

- Tüm bunlara rağmen eşitlik bozulmadığı takdirde yaş faktörü dikkate alınacaktır. Yıl, ay, gün olarak yaşı daha küçük olana öncelik verilecektir.

 <br />

- 5. sınıflar için ise; alt testlerden hesaplanan standart puanlar üzerinden yapılan başarı sıralamasına göre sırasıyla Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dersleri standart puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir. Halen eşitlik bozulmazsa Sosyal Bilgiler, yine bozulmazsa İngilizce alt testinden hesaplanan standart puan üzerinden yapılan başarı sıralamasına göre puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

 <br />

- Tüm bunlara rağmen eşitlik bozulmadığı takdirde yaş faktörü dikkate alınacaktır. Yıl, ay, gün olarak yaşı daha küçük olana öncelik verilecektir.

<br />

- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir ve 100 puan üzerinden değerlendirilecektir

<br />

- Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

<br />

İLETİŞİM ve DUYURU

<br />

-MEB için MEB İletişim Merkezi “Alo 147”

<br />

-VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu Öğrenci İşleri 0216 585 62 00’ 6339 / 6355

<br />

SINAV İTİRAZLARI

<br />

-Öğrenciler sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde VKV’ ye yapacaktır.

<br />

-Öğrenciler, itiraz başvurularını Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

<br />

-Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile banka dekontu/ATM fişi, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

<br />

-Sınav uygulaması ve sınav sonuçlarına yönelik itirazları VKV, kapalı zarf içinde toplu olarak ÖDSGM’ye gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 5 (beş) iş günü içerisinde sonuçlandırarak VKV’ye bildirecektir. ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. VKV itirazlarla ilgili sonuçları 5 (beş) iş günü içerisinde öğrencilere bildirecektir.

 <br />

-Sınav uygulama takviminde belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan öğrencilerin yapacağı itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

<br />

-İtirazlara yönelik tüm sonuçlar öğrencilere VKV tarafından bildirilecektir.

<br />

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.