Uzmanlık Sınavı Ve Rotasyon Açıklaması

Uzmanlık Sınavı Ve Rotasyon Açıklaması

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Uzmanlık sınavı tekrar gündeme gelecek mi? Evet gelecek.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğretmen atamaları ihtiyacımıza göre yapılıyor. Şu an da en çok ihtiyacımız olan sınıf öğretmenliği. Ardahan'a, Kars'a gittik, istenilen şeyler sınıf öğretmenliği. İzmir'e, İstanbul'a gittim, 'din kültürü öğretmeni ihtiyacımız var' deniliyor." dedi.

Bakan Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Kadın Kolları Sivas İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Kadınlar Soruyor" adlı konferansa katıldı.

ROTASYON ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Yılmaz, daha sonra hükümetleri döneminde eğitimde yapılan yatırımlara da değinerek, rotasyon çalışması olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Şu anda bir rotasyon çalışmamız yok. Olması gerekir mi? Üzerinde çalışıyoruz. Eğitimin başarılı olmasını herkesten çok ben isterim. Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Değişmez hedefimiz kaliteli eğitim. Kaliteli eğitim için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Rotasyon da bunun içine dahil mi? Bunun üzerinde çalışıyoruz. Öğretmen atamaları ihtiyacımıza göre yapılıyor. Şu an da en çok ihtiyacımız olan sınıf öğretmenliği. Ardahan'a, Kars'a gittik, istenilen şeyler sınıf öğretmenliği. İzmir'e, İstanbul'a gittim, 'din kültürü öğretmeni ihtiyacımız var' deniliyor. Millete hizmet esastır. Alacağın öğretmen sayısı nerede talep varsa o talebi karşılamak için yapılmalı, ihtiyaçlarımıza göre onları da yapıyoruz.

UZMANLIK SINAVI TEKRAR GÜNDEME GELECEK

Uzmanlık sınavı tekrar gündeme gelecek mi? Evet gelecek. Öğretmenimize ilave hak vermek, özlük haklarını iyileştirmek istiyoruz. Gerek baş öğretmen gerek uzman öğretmenlik yoluyla da diğer öğretmenlerden bir adım öne çıkanın mali haklarını iyileştirelim diye bir çalışmamız var. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Başbakanımız önümüzdeki dönem için bize 3 hedef koydu. Bir, 'ikili eğitimi kaldıracaksınız' dedi. 77 bin derslik ihtiyacımız var. İstanbul'da 5 bin derslik önümüzdeki yıl bitecek inşallah. İkincisi, okul öncesini zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Üçüncüsü de yabancı dil eğitimini mutlaka etkin bir hale getirmemiz lazım. Kısa zamanda da inşallah bunu gerçekleştiririz. İnşallah Türkiye'de de bir uzaktan eğitim ihtimali de düşünülerek öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimine önem veriyoruz."


Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.