UÜ Yurt Dışında Yüksek Lisans Ve Doktora Sınavı Yapacak

UÜ Yurt Dışında Yüksek Lisans Ve Doktora Sınavı Yapacak

Kamuajans.Com – Rektör Prof. Dr. Ulcay: Bu sene yurt dışında da yüksek lisans ve doktora sınavlarını yapacağız. 20 ülkeye gideceğiz. Türkiye'de ilk defa bir üniversite lisansüstü sınavını da yurt dışında ve onların diliyle yapacak.

Uludağ Üniversitesi (UÜ), 20 ülkede yüksek lisans ve doktora sınavı yapacak.

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Araştırma Üniversitesi Özdeğerlendirme Raporu'nu hazırlayan genç akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Ulcay, genç akademisyenlerin daha fazla okuduğunu ve araştırdığını vurguladı.

Ulcay, YÖK tarafından 15 Araştırma Üniversitesi arasına alınan UÜ'nün bu alanda çalışmalarını ilerletebilmesi adına her kesimden bilim insanı ile buluşacaklarını ve fikir alışverişi gerçekleştireceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Yönetim olarak 40 yaşın altındaki akademisyenlere özel bir önem veriyoruz. Sizler de bu akademik yapının en gençleri olarak, bu üniversiteye veya farklı bir üniversiteye gittiğinizde bile oranın işleyişine katkı koyabilecek kimselersiniz. Dolayısıyla burada bulunduğunuz müddetçe Türk akademik hayatına katkı koymanızı ülke insanı ve üniversite yöneticisi olarak bekliyoruz."

Dünya kriterlerine göre araştırma üniversitelerindeki lisansüstü öğrenci sayısının lisans öğrencilerinden çok daha fazla olması gerektiğini anlatan Ulcay, Türkiye'de bu oranı yakalayan üniversitenin yok denecek kadar az olduğuna işaret etti.

Ulcay, UÜ'de 44 bin civarında lisans öğrencisi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Lisansüstü öğrenci sayımız ise 8 bin 800 civarında. Hedefimiz 10 bin yüksek lisans öğrenci sayısına ulaşmaktır. Muhtemelen bu rakamı da geçeceğiz. Bu sene yurt dışında da yüksek lisans ve doktora sınavlarını yapacağız. 20 ülkeye gideceğiz. Türkiye'de ilk defa bir üniversite lisansüstü sınavını da yurt dışında ve onların diliyle yapacak. Geçtiğimiz yıl gittiğimiz ülkelerin dilinde lisans sınavı yaptık. Bu yıl ilk kez lisansüstü sınavını yapacağız ve yine onların dilinde yapacağız. İlk kez olduğu için belki çok büyük bir sayı gelmez. Ancak yine de bir şekilde başlatmış olacağız. Öğrenciler Türkiye'ye geldiğinde bizim ULUTÖMER Merkezi'nde Türkçe öğrenecek ve eğitimlerine devam edecekler."

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.