Üniversitelerin Dahi Başaramadığı Patent Başvuruları Gerçekleştiren Muğla'daki Proje Okulu

Üniversitelerin Dahi Başaramadığı Patent Başvuruları Gerçekleştiren Muğla'daki Proje Okulu

KamuAjans – Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ile gerçekleştirmiş olduğu protokol gereği 81 ilde 81 Okul Proje Teknik Lisesi haline gelmiştir. İlimizin mesleki ve teknik eğitim Proje Okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde değişim ve gelişim tüm hızıyla devam etmektedir.

Üniversitelerin dahi başaramadığı patent başvuruları gerçekleştiren tek okul Proje Okulu

Proje okulunda; alan ve dallarının Ülkemizin ve Muğla’nın gerçekleri ve gelecek perspektifi

doğrultusunda yeniden yapılandırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulması, okulun çehresinin tamamen değişmesi, hiç öğrenci kaybetmeden öğrenci sayısının ve memnuniyetinin devamlı şekilde artması, öğrencilerin sadece 12. Sınıfta değil 11.sınıftada işletme stajına gönderilmesiyle gerçek hayatın içinde yetiştirilerek işlerinin erbabı olmalarının sağlanması, sosyal sorumluluk çalışmaları, döner sermaye gelirlerinin dört katına çıkması, pek çok üniversitenin dahi başaramadığı patent başvurularının gerçekleşmesi açısından tek okul olması öne çıkmıştır. Uluslararası bir projenin

koordinatörlüğü Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL tarafından yüüütülmekte olup, ulusal ve uluslararası pek çok yarışmaya, etkinliğe hazırlık çalışmaları devam etmekte, Türkiye’nin temel eğitim robotunu üretmek dahil, teknoloji geliştirme projeleri hazırlanmaktadır. Ayrıca okul, Muğla mesleki eğitiminin, meslek liselerinin gelişmesi için il genelinde yürütülen ona yakın projenin ana yürütücüsü konumundadır. Asıl dikkat çekici olan ise bütün bu çalışmaların sadece bir dönem içerisinde gerçekleşmiş olmasıdır.

Mesleki eğitimi, hasta adam gibi göstermeye çalışan zihniyete karşı güzel işler yapacağız

Okul müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin isteği ve onayı ile Milas MTAL müdürüyken atanan Dr. Hamit İzdaş, dönem sonu karne töreni konuşmasında okulun başarıyı ve gelişim vizyonunu şu şekilde özetlemiştir: Mesleki eğitimi, meslek liselerimizi, hasta adam gibi göstermeye çalışan zihniyete karşı, Gelişen Ülkemizin ve Muğlamızın geleceğine dair katķı sözÜmüzü yaptıklarımız ile yerine getireceğiz. Bu gelişim bir makinaya benzetilirse bunun en iyi çalışan parçalarından biri biziz.

Tüm hızıyla çalışan üretim ve gelişim mekanizmalarımızla en dirayetli şekilde öğrencilerimizi hayata ve mesleki yaşama hazırlamaya okulumuzu hak ettiği yere getirmeye devam edeceğiz.”

Başarının sırrı, ortak akıl üretilmesi ve icra edilmesinden kaynaklanmaktadır

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen, önemli kararların 5 kişilik protokol yürütme kurulu tarafından alındığı okulda, yönetim kurulu koordinatörü olarak Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Feridun Öztürk; Protokol Yürütme Kurulu Üyeleri olarak ise Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Arslan ve Okul Müdürü Hamit İzdaş görev yapmaktadır. Başarının sırrı, belki de sağlıklı ortak aklın üretilebilmesinden ve icra edilebilmesinden kaynaklanmaktadır.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.