Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu Eyfor 7 KKTC’de Yapıldı

Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu Eyfor 7 KKTC’de Yapıldı

KamuAjans.Com-Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği EYUDER her yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu EYFOR’u bu yıl KKTC’de gerçekleştirdi. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Lefke Avrupa Üniversitesi ve KKTC Teknik Öğretmenler Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR 7) 3-5 Kasımda yapıldı.

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği EYUDER her yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu EYFOR’u bu yıl KKTC’de gerçekleştirdi. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Lefke Avrupa Üniversitesi ve KKTC Teknik Öğretmenler Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR 7) 3-5 Kasımda yapıldı.

Girne’de Acapulco Otel’de gerçekleştirilen forum 3 gün sürdü. Forumda, sözlü sunumların yanı sıra, 5 panel, açık oturumlar, atölye çalışmalarında toplam 170 sözlü sunumun yapıldı.

Açılışta, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın yanı sıra TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, KKTC Teknik Öğretmenler Derneği (TÖDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Ahmet Arslan ve LAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Oğuz Serin birer konuşma yaptı.

Açılışa, CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar, 6 ülkeden eğitimciler, öğretmenler, akademisyenler ve diğer ilgililer katıldı.

Forumda, “Politika, Felsefe, Etik, Liderlik”, “Eğitimde Nitelik ve Gelecek”, “Meslek Olarak Öğretmenlik”, “Okul Yöneticiliği ve Yönetici Atama Politikaları”, “Değişen Toplum Değişen Okul ve Yeni Perspektifler”, “Eğitim Bilimlerinde Araştırma”, “Eğitimde Teknoloji ve Tasarım”, “Uluslararası Sınavlar ve Türkiye”, “Türkiye’de Özel Eğitim”, “Eğitim Programlarında Yeni Eğilimler”, “Mesleki ve Teknik Öğretim”, “Göçmenler ve Eğitim Sorunları”, “Eğitimde Şiddet, Medya ve Güvenlik”, “Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık”, “Türkçe Konuşan Cumhuriyetlerde Eğitim Öğretim”, “Eğitimde Sivil Toplum ve Baskı Grupları”, “Yüksek Öğretimde Eğilimler ve Yeniden Yapılanma”, “Eğitimde İyi Örnekler” ele alındı.

KKTC Eğitim Ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir BEROVA:

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, içinde bulunulan yüzyılın bilgi çağı olduğuna dikkat çekerek, son çeyrek yüzyılda teknolojide geri kalmak istemeyen toplumların bilgi sistemlerini ve eğitim programlarını çağın gereklerine göre düzenlediklerini kaydetti.

Berova, eğitim, sağlık ve beslenme gibi 3 alana yapılan yatırımların önemine işaret ederek, bu alanlardaki yatırımlar dengeli şekilde yapıldığı takdirde insan kaynağından gerektiği şekilde fayda sağlanabileceğine işaret etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova sözlerine şu şekilde devam etti “eğitimin amacının, sadece okur-yazar yetiştirmekle kalamaz, aynı zamanda yaratıcı, girişken, küresel düşünüp yerel hareket edebilen girişimciler de yetiştirmek gerekmektedir.

Bu nedenle eğitim kavramlarının amaçlarına yönelik eğitim reformu için kapsamlı bir kaynak tahsisi ve plan hazırlanarak uygulamaya konulmalıdır. Bu unsurlar, İslam ülkeleri olarak uluslararası anlamda reform hareketlerine girişmemizi, güçlerimizi birleştirerek eğitim sistemlerimizi güçlendirmeliyiz”.

Berova EYUDER Başkanı Dr. Adem ÇİLEK ve ekibine EYFOR 7’yi KKTC’de yapmalarından dolayı teşekkür etti ve sonraki süreçlerde yapılacak her türlü projede katkı ve işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

ÇOLAKOĞLU

TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu da TC Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın foruma başarı dileklerini iletti.

Çolakoğlu, forumda 3 gün boyunca ortaya çıkacak hususların bakanlık tarafından takip edileceğini ve bu verilerden faydalanılacağını kaydetti.

EYUDER Başkanı Dr. Adem ÇİLEK

Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, EYUDER hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, derneğin amacı ve uzun vadeli hedeflerini anlattı. Ulusal Ajansa Akretide olan EYUDER’in 18-30 yaş aralığında gençleri Avrupa ile tanıştırdığını bunun için gençlerin derneğe başvuru yapmalarının yeterli olduğun u belirtti.

Çilek, EYUDER’in uzak hedeflerinin ve tüm çalışmalarının bir meslek odası kurulana kadar devam edeceğini, artık eğitimcilerin de bir meslek odası bulunmasının şart olduğunu ifade etti. Bu amaçla 18 ulusal eğitim dernekleri ile bir platform kurulduğunu ve EYUDER olarak platforma destek verdiklerini belirten Dr. Adem ÇİLEK Eğitimde en büyük sorunun öğrenci devamsızlığı ve okul terki olduğunu söyleyen Çilek, rakamların tehlikeli boyutlara ulaştığını ve gençlerin suça sürüklenmekte olduğunu belirtti. Bu amaçla EYUDER’in 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi sosyal sorumluluk projesinin bu konu üzerinde belirlendiğini duyurdu.

EYFOR 8. Uluslararası Eğitim Yönetimi forumunun Ankara’da yapılacağını ve eğitimcileri eğitimin başkentinde buluşturacaklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.