Ücretli Öğretmenlere Verilen Söz Tutulmalıdır

Ücretli Öğretmenlere Verilen Söz Tutulmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılı Şubat atında ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi konusunda ilgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından aylar geçti ve hala bir gelişme olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin maaşının artacağı ve SGK priminin tam yatacağına dair bir söz vermişti. Ücretli öğretmenler verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Ücretli öğretmenler kimsenin beğenmediği yere vatan millet hizmet sevdasıyla canını dişine takarak asgari ücret dahi etmeyen bir maaş ve yarım yatan bir sgk primine rağmen büyük bir fedakarlıkla görevini büyük bir aşk ve şevkle yerine getirir

Ücretli öğretmene kadro dahi verilmezken, taşerona kadro verilmesini ücretli öğretmenler asla kabul etmiyor.

MEB atama yönetmeliğini değiştirerek atama sayısının %20'si ücretli öğretmenler arasından atanır diye br yönetmelik değişikliğine giderek ücretli öğretmenlik bir kariyer basamağı yapılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının devreye girmesi ve kamuoyuna açıklama yapması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.