Türkiye’nin En Büyük Öğrenci ve Öğretmen Etkinliği Tarihi Haydarpaşa Gar’da Yapıldı

Türkiye’nin En Büyük Öğrenci ve Öğretmen Etkinliği Tarihi Haydarpaşa Gar’da Yapıldı

Kamuajans.Com – Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz Projesi” ile birlikte Kadıköy ilçesinde 96 okul ve kurumdan; 1277 öğretmen ve 35384 öğrenci 911 proje yapmıştır. Okullarda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan projeler, tarihi Haydarpaşa Gar’da görücüye çıktı. Proje Sergisini öğlen saatlerine kadar çok sayıda ziyaretçi gezdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Avni Akyol Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi orkestrası, Faik Reşit Unat Ortaokulu “Çevreye Saygı Korosu’nun” proje için özel olarak seslendirdiği “Öncü Kadıköy” şarkı dinletilerinin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.




Kadıköy Kaymakamı Mustafa ÖZARSLAN, “Ülkemizde bilimi ve teknolojiyi geliştirmenin en güzel yollarından biri genç beyinlerin sayısını artırmaktan geçiyor. Bu projeler ile bilimsel düşünceyi tabana yaymayı hedefliyoruz.” dedi.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Keriman NALBANT ; Kadıköy eğitimden bilime, kültürden sanata hep öncü bir semt olmuştur. Bu projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Gençlerimiz bizler için değerlidir, çünkü Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün ilkelerini gençler koruyacak. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. “ dedi.




Öğrencilerimize Sosyal, Kültürel ve Sportif Projeler Hazırlayarak Rehberlik Etmek İstedik

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık ASLAN; Kadıköy ilçemizde 237 örgün eğitim kurumumuz ve 59.000 öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemizde tüm okullarımız tekli eğitim vermektedir. Altyapı çalışmaları tamamlanmış olan ilçemizde Milli Eğitim olarak eğitimin niteliğini ve kalitesini artırmak için çalışmalar yapmaktayız. İlçemizde öğrenim gören tüm öğrencilerimizin çok yönlü yetişmeleri, kendilerini gerçekleştirmeleri ve öğretmenlerimizin de proje hazırlama konusunda yetkinliklerinin arttırılması amacıyla; akademik alanda zaten başarısını kanıtlamış olan öğrencilerimizi hayata hazırlamak, ilgi alanlarını geliştirmek için sosyal, kültürel ve sportif projeler hazırlayarak rehberlik etmek istedik. Bu amaçla müdürlüğümüzce 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında yapılan “İdealist Öğretmenler Kulübü” anketi sonuçlarına göre okullarımızda uygulanılması istenen bine yakın proje önerisi ortaya çıkmıştır. Müdürlüğümüz Proje Yürütme Kurulunca bu önerilerden 40 proje başlığı oluşturulmuştur. “Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz Projesi” ismini verdiğimiz projede öğretmenlerimiz gönüllülük esasına göre yer alırken, öğrencilerimiz de istekleri ve kabiliyetleri doğrultusunda çalışmalar yaptılar.



İki Yılda Projelere Katılım Oranını %18’lerden %90’lara Çıkardık

İlkini 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaptığımız bu projenin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Bu projeye başlayana kadar öğretmenlerimizin okullarda proje yapma ve projeye katılma oranları %18 civarındaydı. Bu yıl Yaklaşık olarak 35.000 öğrenci, 1.300 öğretmen katılmış ve 1.000’in üzerinde çalışma hayata geçirilmiştir. Ayrıca TÜBİTAK 4006 projelerinde 35 okulumuz destek alarak 1.000’nin üzerinde faaliyet ortaya çıkmıştır. Daha ilk yılında %70’in üzerinde katılım oranı sağlarken ikinci yılımızda bu oranı %90'lara çıkarmayı kıymetli öğretmenlerimizle başardık. Bugün okullarımızda yürütülen projelerden 350 projeyi sergiliyoruz. Okullarımız tarafından geliştirilen projelerde bilime olan ilginin artırılmasına; bilgisayarın ve internetin bilinçli kullanılmasına; okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını anlatan ve uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlanmıştır. Seneye de güncelleyeceğimiz proje konuları ile hedeflerimize ulaşma noktasında kurumlarımızın katkısı ile Kadıköy de farkındalık yaratmaya ve öncü olmaya devam edeceğiz.

Kadıköy Eğitim Çalışanları Ve Ödül Değerlendirme Kriterleri " Uygulamasını Başlattık.

İlçemizde yine öncü bir proje daha gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız Dr. Mustafa ÖZARSLAN’ın önerisi ve tensipleriyle " Kadıköy Eğitim Çalışanları Ve Ödül Değerlendirme Kriterleri " uygulamasını başlattık. Öğretmenlere performans değerlendirmesinin tartışıldığı günlerde başarı odaklı farklı bir yaklaşım ortaya koyduk. 53 Kriterle hizmetli, memur ve öğretmenlerimizin performansını değerlendirmek ve sonunda sayın kaymakamımızın tensipleriyle "Başarı Belgesi" vermek üzere bir sistem geliştirdik. Başlangıcı çok kısa süre olmasına rağmen ilk dönem çalışmalarına göre 214 Milli Eğitim çalışanı Başarı Belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu belgeyi alacak personelimizi yürekten tebrik ediyorum. Bizlere geldiği günden beri desteğini esirgemeyen sayın kaymakamımız Dr. Mustafa ÖZARSLAN başta olmak üzere, proje komisyonlarımıza, okul idarelerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyor, bu vesileyle Annelerimizin anneler gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Protokol konuşmalarının ardından; Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan , Kadıköy Belediye Başkan v. Keriman NALBANT, Ak Parti İlçe Başkanı Aydoğan AHIAKIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan , İlçe Emniyet Müdürü Murat IŞIK, İlçe Sağlık Müdürü Neslihan UYAR ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları( TCDD ) 1.Bölge Müdürü Nihat ASLAN açılış kurdelesini kesmelerinin ardından bütün stantları gezerek incelemelerde bulundu.

Gün boyunca Kadıköy İlçesindeki okullar projelerini sergilerken, okul müzik grupları da sahnede performanslarını sergilediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.