Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Görevde Yükselme Sınavı Soru ve Cevapları

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Görevde Yükselme Sınavı Soru ve Cevapları

Kamuajans.com - Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmıştı.

Kamuajans.com - Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Görevde Yükselme Sınavı, Ankara'da 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da yapıldı. Adaylar sınav giriş belgelerini 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden aldılar. Sınavın yapılmasının ardından sınava ait soru ve cevaplar yayınlandı.<br />

<br />

<p ><a href="http://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_10/30160005_1._GRUP_YEF_A.pdf" target="_blank" >1. Grup A Kitapçığı soru ve cevap anahtarları için tıklayınız.</a></p>

<p ><a href="http://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_10/30160005_1._GRUP_YEF_B.pdf" target="_blank" >1. Grup B Kitapçığı soru ve cevap anahtarları için tıklayınız.</a></p>

<br />

Daha önce yapılan sınav duyurusu şöyleydi:<br />

<br />

SINAVIN UYGULANMASI

<br />

- Sınavlarda çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

<br />

- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

<br />

- Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

<br />

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan

adaylar sınava alınmayacaktır.

<br />

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

<br />

- Sınav soru ve cevap anahtarları 30 Ekim 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr/http://odsgm.meb.gov.tr ve www.todaie.edu.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

<br />

- Sınav sonuç bilgileri 15 Kasım 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile www.todaie.edu.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

<br />

<strong>ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI</strong>

<br />

- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan aday/adaylar var ise TODAİE tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (ÖDSGM) bildirilecektir.

<br />

- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

<br />

- Engelli adaylar, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecektir.

<br />

- Ayrıca Tip 1 diyabet (şeker hastası), astım, tansiyon ve epilepsi hastalıklarından dolayı sürekli ilaç kullanan adaylar diğer adaylarla birlikte salonlara yerleştirilecektir. Adayın başvurusu ve sağlık raporu doğrultusunda, salonlarda görevli öğretmenler, ilgili İl Millî Eğitim Müdürlüğünce önceden bilgilendirilecektir.

<br />

- Tip 1 diyabet (şeker hastası) hastalığı olan adayların yanlarında kutu meyve suyu veya paket içindeki karbonhidrat içeren gıdaları bulundurmalarına ve ani hipoglisemi (şeker düşmesi) durumunda bunları tüketmelerine ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmelerine izin verilecektir. Ayrıca bu adayların hiperglisemi (şeker yükselmesi) durumunda oluşabilecek yoğun tuvalet <br />

ihtiyacının salon gözetmeninin eşliğinde giderilebilmesi için izin verilecektir. 

<br />

<strong>SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ</strong>

<br />

 Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

<br />

 Başarı puanı hesaplamasında formülü kullanılacaktır.

<br />

 Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Tam puan virgülden sonra ondalık dilim ne olursa olsun bir üst puana tamamlanmayacaktır.

<br />

 Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Yürütme Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

<br />

 Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 09/12/2016 tarih ve 29913 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hakkında Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69 uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince “Sınavlarda soru iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

<br />

 Adayların; sınav puanının eşit olması hâlinde, “Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda başarı sıralaması TODAİE tarafından belirlenecektir.

<br />

<strong>İLETİŞİM ve DUYURU</strong>

<br />

- Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar;

<br />

 MEB için MEB İletişim Merkezi “Alo 147” 0 (312) 413 32 47 - 48

<br />

 TODAİE için 0 (312) 231 73 60 /14 03 - 14 04 numaralı telefonlardan yararlanabilecektir.  

<br />

<a href="http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2017/TODAIYE_GYS.pdf"><strong>DUYURUNUN DEVAMI</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.