Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Belli Oldu

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Belli Oldu

Kamuajans.com - Merkezi İstanbul'da olan 'Türkiye Maarif Vakfı' adıyla kurulan vakfın başkanı belli oldu . SDE başkanlığı görevinde yürüten alanında başarılı çalışmalara imza atmış Prof. Dr. Birol Akgün, Maarif Vakfının başına getirildi.

BİROL AKGÜN KİMDİR ?

1968 yılında Soma’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü (1993) bitirdi. 1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı adına resmi burslu statüde Yüksek Lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Burada Case Western Reserve Üniversitesi (Cleveland, Ohio) Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisans (1996) ve Doktora derecesini (2000) aldı.

Dönüşte Selçuk Üniversitesi, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünde göreve başlayan Akgün 2001 yılında Yrd. Doç., 2004 yılında Doçent ve 2009 yılında Prof. oldu. Akgün, 2003 yılında “11 Eylül, Değişen Dünya Dengeleri ve Türkiye” konulu araştırmasıyla “Milliyet Gazetesi 2002 Sosyal Bilimler Birincilik ödülünü” kazandı. Akgün halihazırda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır.

          

Son yıllardaki çalışmalarını, uluslararası terör, güvenlik ve ABD dış politikası konularında yoğunlaştıran Akgün’ün Amerikan Başkanlığı: Cumhuriyetten İmparatorluğa (Orion Yayınları, 2009; Ş. Tanıyıcı ile birlikte)), “11 Eylül Sonrasında Dünya, ABD ve Türkiye (Tablet yayınları, 2006); “Türkiye’de Seçmen Davranışı ve Partiler Sistemi”(Nobel yayınları, 2007)başlıklı kitapları ile, “UIuslararası Örgütler ve Türkiye” (Çizgi kitabevi, 2005) başlıklı ortak editörlü bir çalışması vardır. Bunların dışında  Akgün’ün karşılaştırmalı siyaset ve uluslararası ilişkiler alanlarında yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 50’yi aşkın makalesi vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.