Türk Üniversiteleri Irak'taki Üniversitelerle İş Birliği Yapıyor

Türk Üniversiteleri Irak'taki Üniversitelerle İş Birliği Yapıyor

KamuAjans.Com-Irak Yükseköğretim Bakanı İsa, YÖK ziyaretinde "Çok sayıda Türk üniversitesi Irak'taki üniversitelerle iş birliği yapmaktadır ve bu iş birliği yeni ufuklar açarak devam etmektedir." dedi.

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Abdulrezzak Abdulcelil el İsa, çok sayıda Türk üniversitesinin Irak'taki üniversitelerle yaptığı iş birliğinin yeni ufuklar açarak devam ettiğini bildirdi.

İsa, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın davetlisi olarak geldiği Türkiye'de ilk olarak YÖK'e ziyarette bulundu. Bakan İsa'ya Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam el Alevi ile Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı genel müdürlerinden Salah Hadi Salih el Haşim de eşlik etti. Heyeti, YÖK Başkanı Saraç'ın yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu üyeleri ağırladı.

Bakan İsa, Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında tarihi ve aile bağlarının bulunduğuna işaret etti.

Özellikle 2003'ten sonra Türkiye'nin Irak'ın yükseköğretimine yaptığı katkıya teşekkür eden İsa, "Çok sayıda Türk üniversitesi Irak'taki üniversitelerle iş birliği yapmaktadır ve bu iş birliği yeni ufuklar açarak devam etmektedir. Özellikle öğrenci değişimi ve akademisyenlerin yetiştirilmesi noktasında Türkiye'nin desteğini gördüğümüz için müteşekkiriz." diye konuştu.

YÖK Başkanı Saraç da Iraklı bakanın ziyaretinin iki ülke arasındaki iş birliğini daha ileri boyuta taşıyacağını ifade etti.

Her iki ülkenin ortak değerlere, ortak kültüre ve milletlere sahip olduğunu dile getiren Saraç, "Hatta tarihi boyutuna baktığımızda yükseköğretim alanında bu bölge müşterekliklere sahne olmuştur." dedi.





  Selma Kasap

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.