Tüm Mesleki Bölüm Mezunlarına 'Teknisyen' Unvanı Alma Hakkı

Tüm Mesleki Bölüm Mezunlarına 'Teknisyen' Unvanı Alma Hakkı

Kamuajans.com - Resmi Gazetede yer alan düzenlemeye göre tüm mesleki ve teknik öğrenim mezunları "teknisyen" unvanını alabilecek. Konu ile ilgili net açıklama 3795 sayılı Kanununda yer alan hükümde görülmektedir.

3795 sayılı Kanununda yer alan hüküm şu şekildedir:

"Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre;

a) Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",... Unvanı verilir."

9 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6764 sayılı Kanunun 50. maddesinde şu düzenleme yer almıştır:

"MADDE 50- 3795 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

"a) Mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen diğer mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ve bu okullara denk mülga okullardan mezun olanlara "teknisyen",

"e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için Yükseköğretim Kurulunca belirlenen mühendislik fakültelerince düzenlenecek iki yarıyıl süreli mühendislik eğitimi tamamlama programını en fazla dört yarıyıl içinde bitirenlere dallarında "mühendis"," 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.