TRT-EBA TV'nin Uydu Frekans Bilgileri ve Yayın Akışı/Ders Programı

TRT-EBA TV'nin Uydu Frekans Bilgileri ve Yayın Akışı/Ders Programı

Milli Eğitim Bakanlığı, yarın uzaktan eğitime başlanılacak TRT-EBA TV'nin uydu frekans ve şifreli yayın platformlarının güncel bilgilerini ve yayın akışı ile ders programı listesini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın , "www.meb.gov.tr" adresinden ve Twitter'dan yapılan paylaşıma göre, TRT-EBA TV şu kanallar ve frekanslar üzerinden yayında olacak:<br />

<br />

Vodafone Tv

151. Kanal

152. Kanal

153. Kanal

Kablo Tv

465. Kanal

466. Kanal

467. Kanal

Tivibu

401. Kanal

402. Kanal

403. Kanal

Turkcell TV+

106. Kanal

107. Kanal

108. Kanal

D-Smart

138. Kanal

139. Kanal

140. Kanal

Bein/Digiturk

151. Kanal

152. Kanal

153. Kanal

<br />

TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanacak eğitimlerde ilk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verecek.

<br />

İlk ders için TRT Ankara Oran stüdyolarında kamera karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çekimler sonrasında yaptığı açıklama ile öğrencilere ekrana davet mesajı verdi.<br />

<br />

Bütün dünya gibi Türkiye'nin de zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim de bu sürecin bir parçası. Evde kalmak durumunda olduğumuz için Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz, 'eğitimi evde nasıl devam ettiririz?' sorusunun cevabını aradık. Zaten geçmişte gelen çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız doğrultusunda TRT ile işbirliği içinde 'uzaktan eğitimi nasıl ortaya koyabiliriz?' diye düşündük. Yüzlerce gönüllü öğretmenimiz, yüzlerce teknisyen bu sürece gönül verdi. Uzaktan eğitimin hayata geçmesi için çaba gösterdiler. Bakanlık olarak temel amacımız okullarda yapılan bir çok faaliyetin elbette tümüyle aynı şekilde evde yapılması değil. Bizim temel amacımız çocuklarımızın eğitimden kopmaması, okullarından, sınıflarından, derslerinden soğumamaları" diye konuştu.

<br />

Uzun süredir uzaktan eğitim projesine çalıştıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İstanbul'da 5 stüdyo, Ankara'da 3 stüdyoda derslerin kayıtları çekiliyor. Ayrıntılı çalışmalar yapılıyor. EBA'nın internet alt yapısında yüzbinlerce video, animasyon, sorular ve ders anlatımları var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin rehberliğinde bunlardan faydalanmaları için her türlü hazırlığımızı yaptık. Bu süreçte bazı zorluklarımız, bazı aksaklıklar olabilir. Çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda internette yapabilen bir ülke yok. Türkiye bu konuda öncülük ediyor. Bir çocuğumuz bir dersi kaçırırsa ya da izlemeyi unutursa bunun tekrar yayını var. Eğer gerekirse internetten de konu tekrarını, soru çözümlerini hayata geçirirler" şeklinde konuştu.

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/22/22%20MART%20EBA%20-%201.jpg" width="600" height="337" alt="" /> <br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/22/22%20MART%20EBA%20-%202.jpg" width="600" height="337" alt="" /><br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/22/22%20MART%20EBA%20-%203.jpg" width="600" height="337" alt="" /><br />

<a href="https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_03/22160216_v7.pdf"><strong>YAYIN AKIŞI</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.