Tıp Fakültesi 6.Sınıf Öğrencilerine Ödenen Ücret Ne Kadar Olacak?

Tıp Fakültesi 6.Sınıf Öğrencilerine Ödenen Ücret Ne Kadar Olacak?

KamuAjans.Com-Üniversitelerin tıp fakültelerinde beşinci yılı tamamlayıp altıncı yıla geçen öğrencilere, intörn eğitimi süresince ödenen ücretin miktarı 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren artacak.

Tıp fakültelerinin beşinci yılını tamamlayıp altıncı yıla geçen öğrencilerine intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında ilgili kurumların bütçesinden 12 ay süresince aylık ücret ödeniyor.

2012 yılında yapılan bu düzenlemeyle sadece Türk vatandaşı olan öğrencilere ücret ödenmesi hükme bağlanmışken, 2014 yılında yapılan değişiklikle ücret ödenecek öğrencilerin Türk vatandaşı olması şartı kaldırıldı.

İntörn eğitimi gören öğrencilere ödenecek ücretin aylık tutarı, kanunla belirlenen gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı suretiyle belirlenmektedir. Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti de yapılmamaktadır.

2017 yılı için yapılan belirlemelere istinaden, tıp fakültesi 6.sınıf öğrencilerine ödenecek ücret hesabında “4.702” gösterge rakamı kullanılacak.

Buna göre, intörn eğitimi görenlere;

-2017 yılının ilk altı aylık döneminde aylık net: 448 TL

-2017 yılının ikinci altı aylık döneminde aylık net: 466 TL

ücret ödenecek. Ayrıca, ilgili dönemlere ilişkin katsayılara enflasyon farkı zammı uygulanması durumunda, ödenecek ücretin miktarı da artacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.