TES : MEB’den İlçe Milli Eğitim Müdürü Atama Skandalı

TES : MEB’den İlçe Milli Eğitim Müdürü Atama Skandalı

Kamuajans.Com – Bilindiği üzere, MEB tarafından 13.01.2018 tarih ve 30300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 14. Maddesi ile; 12/10/2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23. Maddesi şu şekilde

“(1) İlçe millî eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.” Buna karşılık, 31.01.2018 tarihinde Bakan onayı ile yönetmelikte belirtilen şartı taşımayan kişiler arasından çok sayıda ilçe milli eğitim müdürü kadrosuna atama yapılmıştır. İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına ataması yapılan bu kişilerin atama kararnamelerinden, yönetmelikte aranan “öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olmak” şartını taşımadıkları açıkça anlaşılmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığın bu keyfi ve hukuk tanımaz tavrına karşı sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu sebeple, Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yönetmelikte aranan şartları taşımayan kişiler arasından keyfi ve hukuka aykırı şekilde yapılan atama işlemlerinin ivedilikle iptal edilmesini, aksi takdirde hukuka aykırı şekilde yapılan söz konusu atama işlemlerinin iptali için Sendikamızca her türlü yasal yollara başvurulacağını belirterek başvuruda bulunduk.

İlgili Yazı



Türk Eğitim Sen 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.