TEKİN'den Proje Okulları Açıklaması

TEKİN'den Proje Okulları Açıklaması

Kamuajans.com_ Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada birkaç gündür bazı eğitim sendikaları tarafından servis edilen ve özellikle de haber sitelerine yansıyan spekülatif bazı yanlış bilgiler yer aldığını ve doğru bilgileri paylaşmak istediğini bildirdi.

 Kamuajans.com -  Müsteşar Yusuf TEKİN; son günlerde proje okullara ilişkin iddia edilen "Son yapılan değişiklikle proje okulunda görev yapan öğretmenler için görev süresi 8 yıl olarak belirlenirken, 4 yılını tamamlayan öğretmenlerin ise görevine devam edip etmeyeceği okul yönetimi karar verecek ve buna karşılık olarak da Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise konuyu yargıya taşıdıklarını, hem proje okul yönetmeliğini hem de 19 Eylül’de yayınlanan genelge için dava açtıklarını söylemişti." iddiasına yönelik olarak  TEKİN; "yönetmelik iddia edilenin aksine, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yönetmelik yayımlandı." diye cevap verdi.

Ayrıca iddia edilen 10.000 öğretmenin yeri değişecek bilgisinin de doğru olmadığını ve bu sayının 4.598 öğretmen olduğunu bildirdi. Bu iddiaya yönelik olarak da twitter'dan yaptığı açıklamada "Matematik bilmeyenlerin iddia ettiği gibi 10.000 öğretmenin okulu değişmiyor. Toplam 155 proje okulunda, 4598 öğretmen çalışmaktadır." şeklinde bilgilendirme yaptı.

Ayrıca MEB MüsteşarI Yusuf TEKİN; 155 proje okulunda çalışan öğretmenlerin yaklaşık 4 te 1 nin de bu okullarda 8 yıldan fazla süredir çalıştığını, bilgilendirmelerde ve iddia edilen rakamlarda doğru bilgilerin verilmediğini belirtti. Bu konuda da twitter'da "Bu arkadaşlarımızdan 1187'si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun bir süredir çalışmakta. Bunlardan bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek. Sadece düzeltmek için paylaştım :)" bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.