TED Ankara Koleji 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2, 3, 4 ve 5. Sınıflar Öğrenci Seçme Sınavı

TED Ankara Koleji 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2, 3, 4 ve 5. Sınıflar Öğrenci Seçme Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2, 3, 4 ve 5. Sınıflar Öğrenci Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu yayınlandı.

Başvurular 20 Nisan-9 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak. Sınav 31 Mayıs 2020 tarihinde 4 ve 5. sınıflar için saat 10.00'da, 2 ve 3. Sınıflar için saat 14.00'da TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okulları'nda yapılacak. 

<br />

Sınav ücreti 500 TL'dır. Sınav ücreti, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları İktisadi İşletmesi’nin Denizbank Tunalı Hilmi Şubesi nezdindeki  

Hesap No: 5570‐ 277496‐ 356, IBAN No: TR34 0013 4000 0002 7749 6000 3 9 numaralı hesabına yatırılacaktır.

<br />

1. GENEL AÇIKLAMALAR

<br />

 Sınav, 31 Mayıs 2020 Pazar günü TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okulları binalarında yapılacaktır.

<br />

 Sınav salon bilgileri 29 Mayıs 2020 Cuma günü  şifrenizle erişebileceğiniz okul portalımızda (http://portal.tedankara.k12.tr) yayımlanacaktır.

<br />

 Sınav soru ve cevap anahtarı 03 Haziran 2020 tarihinde https://odsgm.meb.gov.tr ve http://www.tedankara.k12.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

<br />

 Kılavuz 2020‐2021 eğitim öğretim yılında öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavına ait usul ve esasları kapsar.

<br />

 TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulu’nda, özel eğitim gereksinimi olan çocuklara yönelik program ve özel sınıf uygulaması yoktur.

<br />

 TED Ankara Koleji Vakfı Özel  İlkokulu ve Ortaokulu Öğrenci Seçme Sınavı’na başvuran öğrenciler, bu kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.

<br />

2. BAŞVURU ŞARTLARI

<br />

 TED Ankara Koleji Vakfı Özel  İlkokulu 2, 3, 4 ve Ortaokulu 5. sınıfların Öğrenci Seçme Sınavı’na, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilkokul öğrencileri başvurabileceklerdir.

<br />

 Sınava katılmak için;

<br />

2019‐2020 eğitim öğretim yılında;

<br />

 1. sınıfta okuyan öğrenciler 2. sınıfa,

 2. sınıfta okuyan öğrenciler 3. sınıfa,

 3. sınıfta okuyan öğrenciler 4. sınıfa,

 4. sınıfta okuyan öğrenciler 5. sınıfa başvurabilecektir.

<br />

 2019‐2020 eğitim öğretim yılında yurt dışında öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki ilköğretim kurumlarının hangi sınıfına eş değer olduğunun tespit edilmesi amacıyla alınan denklik belgesinde belirtilen sınıfa göre başvurabileceklerdir.

<br />

 Bir öğrenci, sadece kendisine uygun sınıf düzeyi için bir kez başvuruda bulunabilecektir.

<br />

3. SINAV BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ 

<br />

 Öğrenci velisi 550 ₺ (beşyüzelli Türk lirası) sınav ücretini Denizbank Tunalı Hilmi Şubesi nezdindeki hesap No: 5570‐ 277496‐ 356, IBAN No: TR34 0013 4000 0002 7749 6000 3 9 numaralı hesaba, 08 Mayıs 2020 Cuma günü saat 17.00’ye kadar hesapta olacak şekilde yatıracaktır.

<br />

 Banka dekontunda/e‐dekont çıktısında öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve başvurulan sınıf düzeyi bulunacaktır.

<br />

 Elden sınav ücreti tahsil edilmemekte, sınav ücreti sadece banka kanalıyla tahsil edilmektedir.  

<br />

 09 Mayıs 2020 tarihine kadar seçme sınavına girmekten vazgeçilmesi halinde sınav ücreti iade edilir. Bu tarihten sonra hiçbir şekilde iade işlemi yapılmaz. Kayıt hakkı kazanıp da kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırdıktan sonra kaydı geri alınan öğrencinin sınav ücreti de iade edilmeyecektir.

<br />

4. BAŞVURU İŞLEMLERİ 

<br />

 Aday kayıt başvuruları online olarak yapılacaktır.

<br />

 Aday kaydı yaptıracakların, 06 Nisan 2020 tarihi itibariyle http://www.tedankara.k12.tr adresinde yer alan duyuruyu takip ederek okul

portalımızdaki Aday Başvuru Formu’nu doldurup, aşağıdaki tüm belgeleri PDF/JPG formatında elektronik ortama aktarması gerekmektedir.

<br />

Aday öğrencinin;

<br />

 Son altı ay içerisinde çekilmiş fotoğrafı,

<br />

 T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartının ön yüzü,

<br />

 Öğrenci belgesi (e‐Devletten alınabilir) ve

<br />

 Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu/e‐dekont.

<br />

 Online başvurunun resmiyet kazanması ve geçerli olması için 20 Nisan 2020 saat 09.00’dan, 09 Mayıs 2020 saat 17.00’ye kadar Okul Müdürlüğünce sınav giriş belgesinin online onaylanması gerekmektedir.

<br />

 Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun yapılmasından veli sorumlu olacaktır.

<br />

 Başvuru süreci, Aday Başvuru Formu’nda oluşturulan şifre ve adayın T.C. Kimlik numarası ile http://portal.tedankara.k12.tr adresinden takip edilebilecektir.

<br />

 Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

<br />

5. OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPACAĞI İŞLEMLER

<br />

 Elektronik ortamda veli tarafından doldurulan Aday Başvuru Formu’nu, elektronik ortamda yüklenen nüfus cüzdanına/T.C. kimlik kartına göre kontrol etmek, varsa bilgilerdeki düzeltme işlemlerini yapmak.

<br />

 Öğrencinin fotoğraflı sınav giriş belgesini online onaylamak.

<br />

6. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

<br />

 Başvuru işlemleri belirtilen sürede gerçekleşmemişse,

<br />

 Öğrenci bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,

<br />

 Öğrencinin sınav ücreti belirtilen banka hesabına zamanında yatırılmamışsa, öğrencinin başvurusu geçersiz sayılacaktır.

<br />

7. SINAV GİRİŞ BELGESİ 

<br />

 Fotoğraflı sınav giriş  belgesi, okul müdürlüğü tarafından online olarak onaylandıktan sonra öğrenci velisi tarafından dökümü alınacaktır.

<br />

 Sınav giriş belgesinde öğrencinin fotoğrafı, kimlik bilgileri, başvuruda bulunduğu sınıf, sınav tarihi ve saati yer alacaktır.

<br />

 Sınav giriş  belgesinin dökümünün alınmasından aday öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

<br />

 Öğrencilere sınav giriş belgesi posta yoluyla ayrıca gönderilmeyecektir.

<br />

8. SINAV UYGULAMASI

<br />

 Sınav; 31 Mayıs 2020 Pazar günü TED Ankara Koleji Vakfı Okulları binalarında gerçekleştirilecektir. 2 ve 3. sınıfa başlayacakların sınavı saat 14.00’te başlayıp 60 dakika sürecektir. 4. sınıfa başlayacakların sınavı saat 10.00’da başlayıp 80 dakika, 5. sınıfa başlayacakların sınavı ise yine saat 10.00’da başlayıp 100 dakika sürecektir.

<br />

 Veli, sınav günü öğrenci ile birlikte sınav salonuna girebilecek ancak sınavın başlamasından en az yarım saat önce sınav salonundan ayrılacaktır.

<br />

 Fotoğraflı onaylı sınav giriş  belgesi kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için 4 ve 5. sınıf öğrencileri en geç saat 09.20’de, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ise en geç saat 13.20’de sınav salonunda hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi, en az iki adet siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş  ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.  

<br />

 Fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

<br />

 Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan  şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araç bulunan öğrenciler sınav binasına alınmayacaktır.

<br />

 Öğrenciler salon listesinde belirtilen kendi sıra numarasında oturacak, gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi kontrolü ve salona yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu sınav paketlerini öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır.

<br />

 Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığı/cevap kâğıdını değiştirecektir.

<br />

 Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

<br />

 Sınav süresince hiçbir öğrenci (zorunlu haller dışında) sınav salonundan çıkamayacaktır. Öğrenciler sınav bitiminden sonra velilerine teslim edilene kadar salonu terk edemeyecektir.

<br />

 Öğrenciler, soru kitapçığı ve cevap kâğıdı üzerinde işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır.

<br />

 Sınav bitiminden sonra; <br />

<br />

o Öğrenciler, soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon öğrenci yoklama listesini imzalayacaktır.

<br />

o Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını öğrencilerin önünde kontrol ederek sınav evrakı dönüş  zarfına koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecektir.

<br />

o Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav evrakı dönüş zarflarını, ait oldukları dönüş  sınav güvenlik kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir.

<br />

<a href="http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/06163435_TED_OYrenci_Secme_SYnavY_BaYvuru_KYlavuzu_2020.pdf"><strong>KILAVUZ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.