Tebrikler Diyarbakır Valisi Ve Milli Eğitim Müdürü Hasan ASLAN'a

Tebrikler Diyarbakır Valisi Ve Milli Eğitim Müdürü Hasan ASLAN'a

Kamuajans.com - Fethullahçı Paralel Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarınca 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunulmuş, bu şer odaklarının haince kalkışması Türkiye genelinde devletimiz ve milletimiz tarafından engellenmiştir. Bu hain girişimin karşısında duran illerden birisi de Diyarbakır'dır. Diyarbakır, 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar süregelen zaman içerisinde her türlü başkaldırının karşısında durmuştur.

Kamuajans.com - Bölge halkı ile birlikte özellikle Diyarbakır valisi Sn. Hüseyin Aksoy ve  darbe girişiminin ilk saatinden demokrasi nöbetlerinin son günen kadar ekibi ile alanlarda olan Milli Eğitim Müdürü Sn. Hasan Aslan'da bu süreçte devlet adamlığı görevlerini titizlik ve büyük bir başarı ile yerine getirmiştir.<br />

<br />

Bilindiği üzere darbe girişimi sonrasında devletin çeşitli kurumlarında ve çeşitli alanlarında operasyonlar başlatılmış, bazı önlemler alınmıştır. Eğitim alanında ise 27 bin 715'i öğretmen olmak üzere 28 bin 163 MEB Personeli meslekten ihraç edilmiştir. Yine bu ihraçlardan sonra başbakan Binali Yıldırım'ın   bölücü terör örgütü bağlantılı öğrtetmenlerin açığa alınacak açıklamalarına binaen 8 Eylül 2016 tarihinde 11 bin 285 öğretmen açığa alınmıştı.

<br />

Açığa alınann  11 bin 500 öğretmenini illere dağılımında  Diyarbakır, 4 bin 300 öğretmen  ile en çok öğretmen açığa alınan il oldu. Bakanlık tarafından açığa alma işlemleri 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlama zamanı arefesinde yapıldı. Bu 4 bin 300 öğretmenin açığa alınması medyada Diyarbakır'da eğitimin aksayacağı yönünde haberlerin çıkmasına neden oldu. Özellikle okulların açılmasından bir kaç gün önce Diyarbakır'da eğitimin 21 Eylülde başlayacağı yönünde iddialar yer aldı.

<br />

15 Temmuz akşamından bugüne süregelen süreçte özellikle eğitimden sorumlu Diyarbakır Vali Yardımcısı Sn. Mehmet Çağrı Özpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve bu kurumların koordineli, sürekli temas halinde olmaları, başarılı çalışmaları Diyarbakır'da demokrasinin aksamamasının yanında eğitime inebilecek büyük bir darbeyi de önledi. Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı tedbirler dolayısıyla MEB'in 2016-2017 eğitim öğretim yılı takvimine göre 19 Eylül'de okullar açıldı. Öğretmen ihtiyacı ise norm fazlası öğretmenlerin etkin şekilde kullanılması ve ücretli öğretmenlik uygulaması ile giderildi.

<br />

Bu süreçte Diyarbakır Valiliği'nin, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Diyarbakır Valisi Sn. Hüseyin Aksoy'un, eğitimden sorumlu Diyarbakır Vali Yardımcısı Sn. Mehmet Çağrı Özpolat'ın ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hasan Aslan ve ekibinin hummalı, itinalı çalışmaları ve devlet adamlığı ciddiyetleri Diyarbakır'da eğitim alanında ciddi aksamalara neden olabilecek durumların önüne geçmiştir. Bu sebeple özellikle bu kurum ve devlet adamlarımıza önce demokrasiye ve devamında eğitime sahip çıktıkları için tebrik ediyoruz.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.