Tatilde İşçi Gibi Çalışan Takdir Belgeli Okulun Müdürü

Tatilde İşçi Gibi Çalışan Takdir Belgeli Okulun Müdürü

Kamuajans.com - Yaklaşık 1,5 yıl önce müdür olarak atandığı okuldaki fiziki ortamı daha iyi bir seviyeye getirmek için gayret gösteren Ramazan Baker, okulun baştan ayağı yenilenmesini sağladı.

Kamuajans.com - Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Vali Lütfi Fikret Tuncel Ortaokulu'nun müdürü Ramazan Baker, yaz tatilinde işçi gibi çalışarak okul binasının dış cephesini desenlerle süsledi.

Örnek uygulamalar dolayısıyla Başbakanlık Etik Kurulunca takdir belgesi verilen okulun dış cephesine Türk motifleri yapan Baker'e göre, öğrenciler de bu tür çalışmalardan memnun.


Okulun cephesine kilim deseni uyguladı

Sivas'ta ikamet ettiği için yaz tatili süresince il merkezine 37 kilometre uzaklıktaki Ulaş ilçesine her gün aracıyla gidip gelen Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatili fırsat bilerek okulun eskiyen dış cephe boyasını yenilediklerini söyledi.

Okulun dış cephesinin göze daha hoş görünmesi için bir farklılık yaptığını belirten Baker, "Farklı bir model deneyerek okulun cephesine kilim deseni uyguladım. Amacımız sıradan olmasın, güzel bir şey olsun. Ortaya güzel bir okul çıktı." dedi.


Lastikleri boyayıp çiçek diktiler 

Okulun tabelasını yenilediklerini ve dış cepheye ışıklı Türk bayrağı yaptıklarını dile getiren Baker, öğrenciler ile kamyon ve traktör lastiklerini boyayarak içlerine çiçek diktiklerini anlattı.

Bu çiçeklerin yaz döneminde dahi öğrenciler tarafından sulandığını aktaran Baker, oluşturulan hobi bahçesinde ise domates, biber ve salatalık yetiştirdiklerini belirtti.

Bahçenin bakımının da öğrenciler tarafından yapıldığını ve öğrencilerin buradaki sebzelerden faydalandığını bildiren Baker, şunları kaydetti:

"Yaz dönemini iyi değerlendirmek istedik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulumuzun dış cephesinin boyanması için bir ödenek ayırdı. Boyacı ustaları okulumuzun alt zemin rengini boyadılar. Daha sonra motiflerin olduğu desenleri yaptım. Pencerenin altında sadece düz çizgilerin olmasının bir anlamı yoktu. Kendi kültürümüzü yansıtan bir motif olması için kilim desenini seçtik. Okul bahçesindeki anaokulumuzda ise daha modern çizgilere sahip bir boyama yöntemi kullandık. Her şeyi devletten beklemeyelim, kendimiz yapalım dedik. Böyle bir deseni yapmak ustalarımızın çok fazla zamanını ve emeğini alacaktı. Bunu yapmak istemeyince bu işe girdim ve güzel bir çalışma ortaya çıktı."

Desenleri yaklaşık 2 haftada yaptığını dile getiren Baker, kalıbı boyayarak bunları ortaya çıkarttığı belirtti. Motiflerin ustaya yaptırılması durumunda ciddi fiyatlar ortaya çıkabileceğini de anlatan Baker, elinden geldiği için bu işe para vermek istemediğini ve kendi imkanlarıyla desenleri boyadığını söyledi.  

AA - SİVAS - Serhat Zafer

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.