Tarım İşçisi Öğrencilere Öğretmen Desteği Sunabiliriz

Tarım İşçisi Öğrencilere Öğretmen Desteği Sunabiliriz

KamuAjans.Com-Siverek Kaymakamı Karagül: - "Çocukların pamuk topladığı mahallede okul var onlara öğretmen desteği sunabiliriz"

Şanlıurfa'nın Siverek Kaymakamı Vural Karagül, pamuk tarlasında çalıştığı için okula gidemeyen öğrencileri ziyaret ederek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Yaklaşık 80 bin öğrencinin bulunduğu Siverek ilçesinde öğrenciler yeni eğitim öğretim yılında ders başı yaptı ancak bazı öğrenciler aileleriyle birlikte pamuk topladığı için okula gidemedi.

Kaymakam Karagül, Ediz Mahallesi'ndeki tarlada pamuk toplayan öğrencileri ziyaret ederek, bir süre görüştü. Öğrencilerin sorun ve taleplerini dinleyen Karagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlalarda aileleriyle çalışan 20 bin öğrencinin eğitimlerinden geri kalmaması için telafi dersler verileceğini belirtti.

Çocukların pamuk topladığı mahallede okul bulunduğunu dile getiren Karagül, şunları söyledi:

"Onlara öğretmen desteği sunabiliriz. Bu çocukların eğitimden geri kalmamaları için tarlada çadır derslik veya prefabrik binalarda eğitimlerini sürdürebiliriz. Bunlar geçici pansumanlar. Asıl olan ilçede sanayiyi geliştirmektir. Organize sanayinin olurunu aldık. İnşallah hayata geçer ve veliler fabrikalarda çalışırsa o zaman öğrenciler tarlada çalışmak zorunda kalmazlar."

Öğrenciler ve aileleri de kendilerini tarlada ziyaret edip eğitimleriyle ilgilenen Kaymakam Karagül'e teşekkür etti.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.