''Tam Gün'' Eğitim Sistemi Hem Öğrenciye Hem Veliye Yarayacak

''Tam Gün'' Eğitim Sistemi Hem Öğrenciye Hem Veliye Yarayacak

Kamuajans.com - Orta Vadeli Program'da 2019'da uygulamaya konulması hedeflenen "tam gün" eğitim sistemi, hem öğrencilerin hem de velilerin rahat nefes almasını sağlayacak.

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan "Eğitime Bakış 2016" raporunda ikili eğitimin sebep olduğu sorunlar anlatılırken bunlara ilişkin çözüm önerileri de sıralandı. Rapora göre; tam gün eğitim modeli, öğrencilerin eğitim hayatını olumlu yönde etkileyecek. Sabahçı öğrencilerin okula erken saatlerde başladıkları için kahvaltı yapamamaları, öğlencilerin ise akşam saatlerinde yoruldukları için derse adapte olma sorunları ortadan kalkacak. Raporda tam gün eğitimin diğer faydaları şöyle sıralandı:

İkili sistemden kaynaklanan ders programı hafifleyecek.

Teneffüs aralarının uzamasıyla öğrencilerin sosyalleşmesi için daha fazla zamanları olacak. Bu da motivasyonu artıracak.

Sabah erken ve akşam geç saatlere kadar süren ders saatlerinden kaynaklanan yorgunluğun önüne geçilecek.

Duvar panoları gibi görsel eğitsel materyallerin kullanımı verimli hale gelecek.

Velilerin çocuklarını okuldan erken almak veya geç bırakmaktan kaynaklı zaman kısıtlamaları ortadan kalkacak.

Okuldan sonra çocuklarını etüt merkezlerine ya da bakıcılara bırakmak zorunda kalan veliler, ekonomik olarak rahatlayacak. 

Sinem ERCİYAS
Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.