Talim Terbiye Kurulu Yöneticilerin Memur Olma Şartı Kaldırıldı

Talim Terbiye Kurulu Yöneticilerin Memur Olma Şartı Kaldırıldı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul müfredatını, ders kitaplarını, haftalık ders çizelgelerini belirleyen Talim Terbiye Kurulu'nun başkan ve yöneticileri için devlet memuru olma koşulunu kaldırdı.

Kamuajans.com - Milli eğitim'in belkemiğini oluşturan Talim ve Terbiye Kurulu'nu yönetebilmek için Türk vatandaşı olmak, devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlar ile rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan mahkum olmamak koşullarına bakılmayacak.

MEB, dün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle kurulun başkanlığına ve üyeliğine atanma koşullarında ilginç bir değişiklik yapıldı. Eski yönetmelikte kurul başkanı ve üyelerinin atanabilmesi için 657 sayılı Devlet memurları Yasası'nda düzenlenen özel ve genel şartları taşıması gerektiği hükme bağlanmıştı.

Eski başkan Prof. Dr. Emin Karip'in görev süresinin dolmasının ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bir süre vekaleten yönetilirken, başkanlığın internet sitesine yeni başkanın Alpaslan Durmuş olduğu bilgisi yazıldı. Ancak Durmuş hakkındaki üçlü kararname henüz yayımlanmadı. Daha önce dini eğitim ve değerler eğitimi ile ilgili çalışmalarda bulunan İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) yöneticiliği yapan Durmuş, geçtiğimiz günlerde Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen 13. İmam Hatipliler Kurultayı'na, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı sıfatıyla olarak katıldı. 

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.