Suriyeli Öğrencilere İlave Türkçe Dersi Eğitimi Verilecek

Suriyeli Öğrencilere İlave Türkçe Dersi Eğitimi Verilecek

Kamuajans.com - İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerine Kaydolan Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazı yayınlandı. Konuya ilişkin yayınlanan resmi yazıda Suriyeli öğrencilere 7 saat ilave Türkçe dersi verileceği açıkça belirtilmiştir.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

Sayı: 83441325-235-E.10872942

Konu İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerine Kaydolan Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi

<br />

06.10.2016

<br />

........VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

<br />

İlgi: a) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 01.08.2016 tarihli ve 8181724 sayılı yazısı.

<br />

b) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 09.09.2016 tarihli ve 9779317 sayılı yazısı.

<br />

c) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 23.09.2016 tarihli ve 10172171 sayılı yazısı.

<br />

Ülkemizde bulunan Suriye uyruklu öğrencilerin imam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerine yönlendirilmeleri ile ilgili Bakanlığımız görüşü ilgi (a) ve ilgi (b) yazılarımızda daha önce bildirilmişti. Bu kapsamda söz konusu yazılarımızın özenle incelenerek, imam hatip ortaokulları beşinci sınıf ile imam hatip liseleri dokuzuncu sınıfına kaydolan öğrencilerin ilgi yazılarımız doğrultusunda ayrı sınıflarda okuyacak şekilde planlamalarının yapılması gerekmektedir.

<br />

Suriye uyruklu öğrencilerin kayıt oldukları okulda müstakil sınıf oluşturacak sayıya ulaşılamaması halinde, öğrencilerin sınıf oluşturma imkanı bulunan uygun okullara nakillerinin yapılması, imam hatip ortaokulları beşinci sınıfına kayıt olan Suriyeli öğrencilere ilgi (c) yazımızla bildirildiği şekilde haftalık ders çizelgesinde yer alan Türkçe dersine ilaveten yedi (7) saat Türkçe dersi ilave edilerek, imam hatip liseleri dokuzuncu sınıfında bulunan öğrencilere ise halen uluslararsı imam hatip liselerinde uygulanmakta olan ve bir örneği ekte gönderilen haftalık ders çizelgesinin sadece 9. sınıflarda bulunan Suriyeli öğrenciler için uygulanması hususunda,

<br />

Gereğini rica ederim.

<br />

Nafiz YILMAZ

Bakan a.

Genel Müdür

<br />

Ek: Haftalık Ders Çizelgesi

<br />

DAĞITIM:

Gereği:

81 İl Valiliğine<br />

<br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/SU/SUR%C4%B0YE.jpg" width="600" height="849" alt="" /><br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber<br type="_moz" />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.