Sürdürülebilir Bir Kalkınma İçin Hem Niteliksel Hem Niceliksel Mesleki Eğitim Şart

Sürdürülebilir Bir Kalkınma İçin Hem Niteliksel Hem Niceliksel Mesleki Eğitim Şart

Kamuajans.com - 2. Eğitim Kongresi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sürdürülebilir bir kalkınma için hem niceliksel hem niteliksel mesleki ve eğitimin şart olduğunu dile getirdi. Yılmaz, mesleki eğitimin ortaöğretimdeki payının yüzde 44 olduğunu belirterek, "Bu oranı yüzde 60'a çıkarmak öncelikli hedefimizdir." diye konuştu.

Kamuajans.com - 2002-2003 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik ortaöğretimde yaklaşık 800 bin olan öğrenci sayısının 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 1 milyon 750 bine çıktığını kaydeden Yılmaz, yine 60 bin olan öğretmen sayısının da 120 binin üzerinde olduğunu aktardı.

<br />

Okul sayısının da 2002-2003 eğitim öğretim yılında bin 993 iken 3 bin 266'ya yükseldiği istatistiklerini paylaşan Yılmaz, bu rakamların mesleki eğitimde alınan önemli mesafeyi gösterdiğini ifade etti. Özel sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek hem de gençlerin istihdam edilebilirliğini sağlamak için son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde bir çok yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Yılmaz, özel sektörün katkısını arttırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) açılan özel mesleki ve eğitim kurumlarına eğitim ve öğretim desteği uygulamasını başlattıklarını hatırlattı.

<br />

Büyük bir ilgi gören bu uygulamayı OSB'ler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarını kapsayacak şekilde genişlettiklerini dile getiren Yılmaz, öğrenci başına yıllık 4 bin 270 lira ile 6 bin 675 lira arasında destek sağlandığını aktardı. Türkiye genelinde 2002-2003 eğitim öğretim yılına kadar OSB'lerde 9 okul faaliyet gösterirken özel statüde okulun bulunmadığını, bugün ise OSB'lerde resmi ve özel 60 meslek lisesinde 39 bin 247 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiğini söyledi.

<br />

Teşvik kapsamında geçen yıl öğrenim gören 16 bin 976 öğrenciye toplam 81,6 milyon Lira ödeme yapıldığını bildiren Yılmaz, bu yıl ise OSB içinde ve dışında bulunan 28 mesleki ve teknik Anadolu Lisesi'nde 18 alanda 21 bin 487 öğrencinin teşvik aldığını bildirdi. Yılmaz, "2016-2017 eğitim öğretim yılında 21 bin 487 öğrencimize öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 125 milyon Lira öğretim desteği ödeyeceğiz. Bu kapsamda, büyük ölçekli firmaların kendi bünyelerinde okullar açarak kendi nitelikli personelini yetiştirmesine de fırsat tanıyacağız." bilgisini paylaştı.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.