Şube Müdürlüğü Mağdurları PİSA Sonuçlarını Bakın Neye Bağladı!

Şube Müdürlüğü Mağdurları PİSA Sonuçlarını Bakın Neye Bağladı!

Eğitim Personeli - OECD tarafından hazırlanan PISA sonuçlarına göre, hem ülke ortalamalarının hem de birinci sırada yer alan ülke puanında düşüşler gözlendi. PISA fen alanında 2012'de tüm ülkelerin ortalaması 477'den 465'e, matematikte 470'den 461'e, okuma becerilerinde de 472'den 460'a geriledi.

 Adaletin olmadığı bir sistemden başarı üretmek ütopyadır. Atalarımız "Balık baştan kokar." derken başarısızlığın müsebbibi olarak sorumluluk yöneticilerdedir demek istemiştir. Bu başarısızlık tablosunda Yargı kararlarını uygulamayan, eğitim sisteminde gereksiz oynamalar yaparak sistemi yap-boz'a  çeviren MEB bürokratlarının hiç mi payı yoktur?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri idari yargı kararlarını yok sayarak, Osmanlı'dan miras olan Şura-yı Devlet'in yani Danıştay'ın kararlarını görmezden gelerek vatandaşların adalet duygusunu yaralamaktadır. 

Danıştay Sadece Sözlü Puanı ile yapılan 1709 Şube Müdürü Atamasının İptali kararını ONAMIŞTIR. Danıştay Kararında;MEB Taşra Şube Müdürlüğü atamalarında hukuka uyarlılık bulunmadığını, kişinin başarı sıralamasının sadece sözlü puana göre yapılamayacağını, adayın yazılı ve sözlü puanlarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş ayrıca yapılan 1709 şube müdürlüğü atamasını sadece sözlü sınav esas alınarak yapıldığı için İptal etmiştir İdari Yargılama Usul Kanunun 28. Maddesinde Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez." denilmektedir.

Şimdi Milli Eğitim bakanlığına düşen Yazılı ve Sözlünün Aritmetik Ortalamasına göre atamaları yenilemeli ve MEB şube müdürlüğü kaosuna son vermelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.