Şubat Ayında Atananlar Eş Özrü Tayini İsteyebilecek Mi?

Şubat Ayında Atananlar Eş Özrü Tayini İsteyebilecek Mi?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere 2016 yılının Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Bu öğretmenler yaklaşık 5 aylık bir süreçte il emrinde aday öğretmenlik sürecini geçirdiler. Bu öğretmenler, 19 Eylül 2016 itibariyle esas atandıkları okullarında görevlerine başladı.

Şubat'ta ataması yapılan 30 bin öğretmenin adaylık süreçleri devam ediyor ve bu öğretmenler Mart ayı başında göreve başlamıştı. Dolayısıyla adaylıklarının kalkmaması ve Şubat sonrası göreve başladıkları için 2016 yılı Şubat döneminde ataması yapılan 30 bin öğretmen yaklaşık 2 ay sonra gireceğimiz 15 tatil sürecinde eş tayini ve diğer özür grubuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunamayacaklar.

Öte yandan Şubat ayında atanan 30 bin öğretmen ara dönemde yapılacak olan özür durumu tayinlerinde kendilerine de tayin hakkı verilmesini talep ediyor. Fakat bu durum şu an için yasal olarak mümkün gözükmüyor. Bu öğretmenlerin tayin isteyebilmeleri için çeşitli düzenlemeler yapılması gerekiyor.

Eş özrü başta olmak üzere diğer özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemlerinde genellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden batı illerine tayin isteyen öğretmenler için MEB'in böyle bir kolaylık sağlamayacağı düşünülüyor.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.