Staj Yapanlara Ücret Ödenecek Mi ?

Staj Yapanlara Ücret Ödenecek Mi ?

KamuAjans.Com-EĞİTİM alanını düzenleyen tasan TBMM Genel Kunüu'nda kabul edildi. Yasa ile aday çırak ve çırakların yanı sıra staj yapan mesleki ve teknik okul öğrencilerine de işletmeler tarafından ücret ödenecek.

EĞİTİM alanını düzenleyen tasarı TBMM Genel Kumlu'nda kabul edildi. Aday çırak ve çırakların yanı sıra staj yapan mesleki ve teknik okul öğrencilerine de işletmeler tarafından ücret önlenecek.

TBMM Genel Kumlu'nda kabul edilerek yasalaşan Milli eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasansina göre,

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakankğı tarafından yapılacak mal ve hizmet akmlan ile yapım işleri Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak.

Eğitim alanını düzenleyen yasa ile aday çırak ve çırakların yanı sıra staj yapan mesleki ve teknik okul öğrencilerine de işletmeler tarafından ücret ödenecek. Bu kişilere, 20 ve daha fazla personel çalıştıran iş yerlerinde asgari ücretin net tutarının yüzde 30ündan, 20'den az personel çalıştıran iş yerlerinde yüzde 15'inden, aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde 30ündan aşağı ücret verilemeyecek.

Aday çırak ve çıraklar ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kunjmlannda alan eğitimine başlayan veya işletmelerde mesleki eğitim ve tamamlayıcı eğitim gören öğrencilerin sigorta primleri asgari ücretin yüzde 50'si üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığı ile mesleki ve teknik eğitim yapan yükseköğretim kurumlarının bağlı olduğu üniversitelerin bütçesine konulan ödenekten karşılanacak.

Çırak olarak mesleki eğitim gören öğrencilere, asgari ücretin yüzde 30ündan az ödeme yapılmayacak. Öğrencilere önlenebilecek en az ücretin; 20'den az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisi, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte biri devlet katkısı olarak ödenecek.

Ortadoğu 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.