Sözleşmelileri Adeta Sömürüyorlar

Sözleşmelileri Adeta Sömürüyorlar

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen sözleşmeli istihdama karşı olduklarını sadece söylediler, bununla ilgili ne yargıya başvurdular ne de eylem yaptılar. Sözleşmelileri adeta sömürüyorlar.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Türk Eğitim-Sen’in 22 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da sözleşmeli öğretmenler ile birlikte yarıyıl tatilinde eş durumu tayin hakkı verilmesi ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için eylem yapacağını hatırlatan Geylan, “Tabi bunun yanında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’e eylem yapmayı da öğrettik. Sözleşmeli öğretmenler ile birlikte eylem yapacağımızı kamuoyuna açıklamamızın ardından Malum-Sen’de 30 Aralık tarihinde bir eylem kararı aldı. Bilindiği gibi Memur Sen ve Eğitim Bir Sen sözleşmeli istihdama karşı olduklarını sadece söylediler, bununla ilgili ne yargıya başvurdular ne de bugüne kadar ciddi bir eylem yaptılar. Madem sözleşmeli öğretmenliğe karşısınız, o zaman konuyu neden yargıya taşımadınız? Sözleşmelileri adeta sömürüyorlar. İşte tüm bunları kamu çalışanlarına anlatmak lazım” diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmenleri Malum-Sen konusunda da uyaran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sözleşmelilikle ilgili 2005 yılından bu yana hiçbir şey yapmadılar ama siz onlara üye olarak destek oluyorsunuz. Buna son vermek gerekir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.