Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlik Açıklaması

Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlik Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmenliğe karşı çıktıklarını bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Sözleşmeli ve mülakatlı istihdam, insan onuruna yakışmayan bir çalışma sistemidir. Eğer öğretmenlik mesleği ise bir kariyer mesleği ise bütün öğretmenlerin aynı statüde istihdam edilmesi gerekir. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması acilen kaldırılmalıdır. Bundan sonraki atamalar ise sadece kadrolu yapılmalıdır” dedi.

Ücretli öğretmenliğin de emek sömürüsü olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, sendikamızın yaptığı araştırmaya göre, ücretli öğretmen sayısının Türkiye genelinde 83 bine ulaştığını kaydetti. En az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerektiğini ifade eden Şahindoğan, “2019 yılında toplam 100 bin atama mutlaka yapılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.