Sözleşmeli ve Mülakatlı Öğretmen Atamaları Açıklaması

Sözleşmeli ve Mülakatlı Öğretmen Atamaları Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen atamalarına karşı çıktıklarını belirtti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sözleşmeli öğretmenlik modern köleliktir. Bu kölelik yöntemine şiddetle karşıyız. Sözleşmeli öğretmenler tayin hakkı dahi isteyememektedir. Ailelerinden ayrı yaşamak zorunda bırakılan, çocuklarının büyüdüğünü göremeyen sözleşmeli öğretmenlerimize bu zulmü yaşatmak insanlık ayıbıdır. Anayasamızın 41. Maddesi, ‘ Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar’ der. Hal böyle olunca, ülkeyi yönetenler Anayasa’yı açıkça çiğnemektedir. Bu noktada yapılması gereken elbette sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, bu yapılana kadar da tüm sözleşmelilere tayin hakkı tanınmasıdır.

Mülakat yöntemi de adil ve güvenilir bir yöntem değildir. KPSS’den çok yüksek puan almasına rağmen verilen adaletsiz puanlar neticesinde elenen adaylar isyan etmektedir. Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmalı, güvenlik soruşturması temiz olan adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atanmalıdır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.