Sözleşmeli Personelin Sorunlarının Çözümü İçin Uğraşıyoruz

Sözleşmeli Personelin Sorunlarının Çözümü İçin Uğraşıyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyonu çerçevesinde 4+2 çalışma süresini sözleşmeli öğretmenler için 3+1’e indirme vaadine değindi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz sözleşmelilerin kadrolu olmasını önemsiyoruz. Eğer rahatlatan adım atılırsa bunları kazanım açısından elde var bir olarak görürüz” değerlendirmesinde bulundu.

Kamuda istihdam biçimi açısından bir çeşitlilik, aynı istihdam biçiminde ise kurumlar arası farklılık söz konusu olduğunun altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu çalışma barışı değil çatışma yarışıdır bizim gördüğümüz nokta itibariyle. Diyanet’teki sözleşmeli personel kadro gecikecekse bizde de 3+1 olsun diyor. Bu makul bir talep. Bu tüm kamu açısından makul bir talep. Farklı farklı uygulamalar devlete olan güveni azaltıyor. Kadro talebimizden vaz geçmeksizin katı yaklaşımları esneten her adımı yeterli olmasa da önemli ve değerli görürüz. Mecliste önerinin komisyon aşamasında yapılan tartışmalarda göz önünde bulundurulacağına olan inancımızı ifade ediyor ve talebi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.