Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Kaldırılmalıdır

Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Kaldırılmalıdır

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere mülakat ile sözleşmeli öğretmen atamalarını gerçekleştirdi. Bakanlık, gelecek atamaları da mülakat ve sözleşmeli statüsünde yapmayı planlıyor. Sözleşmeli öğretmenin iş güvencesinin zayıf olması ve KPSS puanının yok sayılması bu istihdam tipine tepkileri artırıyor.

Kamuajans.com - Eğitim camiası, sendikaların neredeyse tamamı sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat sistemine sıcak bakmıyor. Çeşitli terör örgütü üyelerinin elenmesi ve MEB'e alınmaması geniş çaplı bir güvenlik araştırması ve arşiv taraması ile gerçekleştirilebilir. Konu ile ilgili zaten KHK yayımlandı.

Öte yandan Doğu ve GÜneydoğu illerinde öğretmen tutmanın yolu sözleşme imzalatmak olmamalıdır. Bu illerde öğretmen tutmanın yolu lojman yardımı, doğu tazminatı ve öğretmene ek ödeme şeklinde olabilir. Bu tip uygulamalarla öğretmenler bu illerde kalabilir, görev yapabilir. Fakat sözleşme ile öğretmen tutmak doğru bir uygulama değildir.

Bu sorunun en önemli yanlarından biri de öğretmenlik mesleği içerisinde statü farkından dolayı gruplaşmaların olmasıdır. Öğretmenin kadrolusu, ücretlisi, sözleşmelisi, uzmanı olamaz, olmamalıdır. Her öğretmen değerlidir ve statü olarak aynı olmak zorundadır. Bu tip ayrıştırıcı statü ve unvan farkları öğretmenlik mesleğine zarar vermektedir.

Mebpersonel.com / Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.