Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığının görevden el çektirilen öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alacağını açıklamasından sonra sözleşmeli öğretmenlerin maaşının ne kadar olacağı ve kadrolu öğretmenler ile arasında ne kadar olacağı konusuna açıklık getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı fetö soruşturması sonrası görevden el çektirilmelerden doğan açığı sözleşmeli öğretmenlik ile çözeceğini açıkladıktan sonra devam eden soru dizisi ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenlik ile kadrolu arasında denklik sağlanacağını belirterek açıklamasına devam etti.

''Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır.

Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.

MAAŞ VE AVANTAJLAR

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak.

Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.

Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.


KAYNAK:AHABER, HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.